Članek
Rok Kronaveter o tekmi v Ljubljani in naslednjem cilju
NAJ SE NADALJUJE DO KONCA JESENI
"Hotić mi je lepo vrnil podajo in ni bilo težko zadeti.”
Foto: Grega Wernig
V pogledu z igrišča na sobotno tekmo Rok Kronaveter. O glavnih značilnostih, poti do zmage in že k usmeritvi proti naslednjemu izzivu.

“Zahtevno gostovanje, na katerem nam igrišče ni dopuščalo razviti všečne igre. Smo pa zadovoljni z zmago, po to smo prišli. Uspelo nam je drugič zapored, cilj je izpolnjen, ob tem pa veseli podatek, da smo znova ohranili mrežo nedotaknjeno,” Rok Kronaveter po uspešno oddelanem krogu št. 16.

Proti Bravu smo zdaj po dveh četrtinah pri 100% izkupičku: 2 tekmi, 6 točk. Izpolnjen je bil tudi drugi posredni cilj, boljše se odzvati na ovire, ki so prišle do izraza v Sežani.
“Bilo je kar nekaj podobnosti, zgodnja ura, igrišče… Toda zavedali smo se, da si ne smemo več privoščiti napake. Oddelali smo tekmo in zmagali, to je najbolj pomembno.”

Avtor odločilne poteze iz 24. minute je zabil 7. gol v letošnjem prvenstvu.
“Vedeli smo, če jim pustimo nekaj prostora, da poskušajo napadati in pridejo višje, bo tudi nam lažje najti pot do njihove mreže. Med našo hitro akcijo mi je Hotić lepo vrnil podajo in ni bilo težko zadeti.”

Zanimivost: druga tekma v Ljubljani, drugič med strelci. Po derbiju v Stožicah je bil Rok učinkovit tudi v Šiški.
“Očitno mi ustreza, vesel sem, da tukaj dosegam zadetke. Naj bo tako tudi v prihodnje, bistvenega pomena pa je, da kot moštvo nadaljujemo z zbiranjem točk.”

Nova priložnost v soboto. Vračamo se v Ljudski vrt, Maribor – Domžale, ob 16:55.
“Spet nas čaka zahtevna tekma. Domžale bodo želele potrditi, da imajo boljšo ekipo kot kažejo zadnji rezultati. Nam bo teren lažje omogočal, da razvijemo svojo igro in verjamem, da bomo povečali serijo zmag. Moramo biti natančni pri izvedbi, da bi uresničili željo in zmagali vse tekme do konca jesenskega dela. Naj bo to naš naslednji cilj.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8