Članek
S trenerjem o razpletu vikenda, novem razmerju pri vrhu lestvice in jesenskem finišu
POTRDITEV, DA JE VSAKA POMEMBNA
"V jesenskem finišu je treba maksimalno izkoristiti vsak trening"
Foto: Grega Wernig
Dve zaporedni zmagi brez dobljenega zadetka. Po tem vikendu pa ima povezanih 6 točk še dodaten pomen: prišli smo do zmanjšanja zaostanka na -2.

“V kratkem času se situacija na lestvici spreminja, tega se dobro zavedamo. Zato je poseben poudarek prav na vseh tekmah. Treba je osvajati točke in mi jih v zadnjem času kar pridno nabiramo. Pri tem pa se ne nameravamo in ne smemo ustaviti. Zdaj se bliža konec jesenskega dela prvenstva in treba je za vsak delovni dan najti voljo, maksimalno izkoristiti vsak trening. Potem uspeh ne bo izostal,” o novem vmesnem izhodišču Darko Milanič.

Po krogu št. 16 ima PLTS tudi dodatno dimenzijo jesenskega finiša. Razplet zadnjih tekem je prinesel novo razmerje pri vrhu: štiri ekipe ločita le dve točki.
“Spoznanje, da si je veliko moštev na vrhu lestvice zelo blizu, pomeni, da imajo klubi kontinuiteto. To pomeni tudi potrditev naših besed, da je liga tekmovalna, zahtevna. Tudi v nadaljevanju bodo vse tekme zelo pomembne, t.i. manjše, ki jih je bistveno več in velike, katere poberejo večjo pozornost javnosti. Na nadaljevanje tekmovanja moramo gledati kot na celoto, ki se je moramo lotiti z veliko mero zagnanosti. Želim v vsakem trenutku videti pri fantih odločnost, bojevitost, željo po uspehu. Vse z namenom, da bi še naprej osvajali točke in šli naprej proti našemu skupnemu cilju.”

Nadaljujemo v soboto. Ljudski vrt, 16:55. Maribor – Domžale.
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10