Članek
Dino Hotić po premieri v reprezentančni majici z novim motivom v naslednje izzive
TRENUTEK, KI SEM GA NESTRPNO ČAKAL
"Zelo sem vesel, da sem naredil nov korak v karieri"
Foto: Grega Wernig
Spet skupaj. Naslednja faza aktivnosti med ligaškim premorom: dopolnitev vrst. Vsi udeleženci reprezentančnih akcij so nazaj na klubskih treningih, zaključni del priprav na nadaljevanje prvenstva v polnem številu.

Martin Milec kot izbranec na prvotnem seznamu in Nemanja Mitrović z naknadnim povabilom v slovensko izbrano vrsto nista povečala števila nastopov, med dvobojem s Poljaki v Varšavi nista dobila priložnosti. Nardin Mulahusejnović se je poškodoval med treningi selekcije Bosne in Hercegovine U21 in ga ni bilo med kandidati za dvoboj s selekcijo Walesa. Smo pa imeli v skupnem seštevku 135 vijol'čnih minut, z dvojnim nastopom v članski reprezentanci BiH. Kenan Pirić je branil vseh 90 minut, poseben trenutek pa je dočakal Dino Hotić. Z debitantskim nastopom po odločitvi, da sprejme vabilo selektorja Roberta Prosinečkega.

»Reprezentančni nastop pomeni uresničitev sanj vsakega nogometaša in veliko čast. Nestrpno sem čakal na trenutek, zelo sem vesel, da sem dobil priložnost in naredil nov korak v karieri. Dobro sem se pripravil, odigral en polčas, škoda, da nisem ob priložnosti, ki sem jo imel, zabil gol. To bi bil potem sanjski prvi nastop, toda vesel sem, da sem debitiral ob zmagi. Upam na nove nastope v prihodnjem letu, ko nas čaka zaključni turnir Lige narodov z možnostjo, da se uvrstimo na Euro,« o mejniku Dino Hotić, ki se je z novim motivom vrnil v Ljudski vrt.

»Od prihoda iz Liechtensteina so misli spet le pri klubskih obveznostih. Pred nami je jesenski finiš, v katerem dobro vemo, kaj si želimo. Lepo je spet biti v družbi klubskih soigralcev in storili bomo vse, da bomo v nedeljo uspešni na zahtevnem gostovanju v Kidričevem.«
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8