Članek
Osmič zapored naj blagovna športna znamka v Sloveniji in še dodatno priznanje za vijol'čno kreativnost
SPORTO: 2 VIJOL'ČNI NAGRADI
Sporto Rightsholder Award: za inovativno oglaševalsko akcijo Tribune bojo pune.
Serija se nadaljuje. In povečuje. V nove dimenzije. Ostajamo stalnica v trudu za nenehen razvoj blagovne znamke NK Maribor in strokovna žirija na Sporto konferenci o športnem marketingu in sponzorstvih v športu v Portorožu je to prepoznala ter ovrednotila z novo nagrado. Oz. z – dvojno nagrado.

NK Maribor, naj športna blagovna znamka leta v Sloveniji že osmič zapored!

Ob tem pa smo osvojili 1. mesto še v eni kategoriji: postali smo tudi dobitniki nagrade Sporto Rightsholder Award. Za inovativno oglaševalsko akcijo Tribune bojo pune. S kampanjo, ki je na inovativen način nagovarjala navijače k obisku prve tekme spomladanskega dela sezone 2018/19 Maribor – Mura.

Rezultati raziskav, kateri športni klubi so v posameznem letu znamke z največjo vrednostjo v očeh javnosti, se tako ne spreminjajo. Pri raziskavi se uporablja metodologija, ki vključuje naslednje elemente: prepoznavnost, transakcijo (poznavanje in spremljanje rezultatov), vrhunskost (globalni doseg), zadovoljstvo z rezultati, uspešnost (trenutni dosežki in potencial), všečnost in navijaštvo (pripadništvo). V skupnem seštevku torej zadnjih 8 let - 1. mesto, NK Maribor.

Direktor Bojan Ban po prevzemu nagrade za klubski trud na vseh nivojih v zadnjem letu: “Ob lanski podelitvi smo napovedali, da so že pripravljeni projekti za 2019. In smo jih uresničili. Kot se ne naveličamo zmag in športnih uspehov na igrišču, si vedno postavljamo nove mejnike in iščemo nove izzive v namenu, da nas vodi naprej želja po nenehnem razvoju kluba na vseh področjih. Zato sta obe nagradi nagradi za celotni vijol’čni kolektiv, za kreativnost in zavzetost, strast pri opravljanju dela. Ob tem pa tudi temelj za nadaljnje delo, pri katerem nas čakajo številni novi projekti.”

Še pogled k podelitvi med posamezniki, prav tako s ponovitvijo zmagovalcev: v ženski konkurenci Ilka Štuhec, v moški Luka Dončić.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8