Članek
Špiro Peričić pred nedeljsko tekmo v Kidričevem
SPOŠTUJEMO ALUMINIJ, A IMAMO SVOJ CILJ
"Vsaka tekma je izziv zase in v vsaki je potreben pravi pristop"
Foto: Grega Wernig
Zaključek prve polovice prvenstva z najbližjim gostovanjem in pred dvobojem v Kidričevem smo pred mikrofon povabili enega izmed tistih, ki je doslej igral največ. Na vrhu seznama je Mitja Viler, naslednji, ki je v prvem delu sezone preživel največ minut na igrišču, je Špiro Peričić. S posebno nalogo, hitrim preskokom na zahteve.

“Na začetku ni bilo enostavno, saj je bila ekipa nova in takoj je šlo zares. Ampak mislim, da sem se sčasoma privadil na soigralce. Potreboval sem nekaj časa, da sem spoznal, da ni prostora za napake ali pretirano sproščenost. Imel sem tako dobre kot slabe trenutke, zdaj pa je pomembno, da sem dosegel stanovitnost,” pravi 26-letni branilec, ki je debitiral z golom na Islandiji, med privajanjem na zahteve v vijoličastem pa imel ob sebi na štoperskih položajih največ časa 2 soigralca.

“Vsi vemo, da je Ivković odličen nogometaš, ki je bil tukaj že pred menoj in mi je precej pomagal, da sem se privadil na evropski nivo, na klub, na zahteve Maribora. Potem je prišel še Mitrović, ki ima precej izkušenj in sva se dobro ujela, tako da mi je pri prilagajanju pomagalo, da sta oba odlična igralca. Tako kot so mi preostali soigralci z odnosom in sodelovanjem olajšali tisto zelo pomembno začetno fazo v novem klubu.”

Kar nam je skupaj uspelo, bo dobilo vmesno oceno po 18. krogu. Z nedeljsko tekmo v Kidričevem bomo potegnili črto pod prvo polovico tekmovanja, ki je na vrhu najbolj izenačeno doslej.
“To pomeni, da je liga dobra, s precej dobrimi klubi, in to je dobro za slovenski nogomet. Želeli bi si, da bi imeli 20 točk več kot ostali, toda to ni realno. Vsaka tekma je izziv zase in v poštev ne pride nič drugega, kot da se vsake lotimo na najboljši način, z maksimalno zavzetostjo.”

Zadnji napovednika dvoboja sosedov na zemljevidu in na lestvici?
“Vsi vemo, da je Aluminij dobra in čvrsta ekipa, toda mi imamo svoj cilj. Spoštujemo nasprotnika, a se zavedamo svoje kakovosti in verjamem, da bomo uspešni tudi v zadnjih treh tekmah. Potreben je pravi pristop, to bomo pokazali v pravi meri na igrišču.”

Krog št. 18: Aluminij – Maribor. Kidričevo, nedelja, ob 17:00.20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8