Članek
Mojih prvih 6 mesecev v Ljudskem vrtu: Rudi Požeg Vancaš
IMAMO VELIKO REZERV
Foto: Grega Wernig
Veliko dobrega, a tudi s pomanjkljivostmi, ki jih je treba odpraviti. Ob odhodu na premor v oceni dosedanjega dela in ob prvem pogledu proti novim pripravam ter naslednjim izzivom Rudi Požeg Vancaš. Tudi o svoji prvi polovici sezone v vijoličastem.

Začnimo na koncu. Pri finišu jeseni.
“Zgodba je znana. Skupno mnenje je, da smo pokvarili vtis z zadnjima tekmama. Škoda za tisti gol v zadnji minuti prvega polčasa v Velenju, psihološko je to vplivalo na nas, potem pa nismo bili nagrajeni za vse poskuse v nadaljevanju tekme. Podobno se nam je zgodilo proti Triglavu. Ko se nasprotnik postavi nazaj, je ob pomanjkanju prostora težje priti do zaključkov, a iščemo rešitve, poskušamo na različne načine. Prihajali smo do priložnosti, žal pa je neučinkovitost vplivala na končni jesenski izkupiček.”

V nadaljevanje sezone s tretjega mesta, ob -4.
“Pred nami je zdaj manj tekem, tega si nismo želeli. Prav tako se je treba povzpeti na lestvici, želeli smo si biti prvi. Ni nam uspelo in zavedamo se, da moramo popraviti določene zadeve v igri. Težave nam je povzročil slabši začetek sezone, potem smo pokazali z vmesno serijo zaporednih zmag, da zmoremo. Imamo veliko rezerv in ne dvomim, da jih bomo aktivirali. Čaka nas še en del sezone in gledamo pozitivno naprej. Dogajajo se različne zadeve med sezono. Vmes je že delovalo vse dobro, odlično smo kombinirali, sodelovali v igri. Vendarle pa je ekipa doživela kar nekaj sprememb pred sezono in med pripravami se moramo še bolj povezati, uigrati.”

Pogled iz osebnega vidika na prvih pol leta v Ljudskem vrtu?
“Če potegnem črto in upoštevam, kaj vse se je dogajalo, je bilo dobro. Imel sem težave s poškodbo, potreboval nekaj časa za prilagajanje. Zdaj mi bodo prišle prav te priprave, da bi spomladi prispeval še večji delež k uspehom moštva.”

O vmesni neprijetni izkušnji s srečnim razpletom…
“Ja, tega dogodka s tekme proti Triglavu res ne bi rad več doživel. Spomnim se samo, da sem ostal brez zraka. Izgubil sem nadzor, padel in potem izgubil tudi zavest. Posnetka si raje nisem ogledal. Opravil sem preiskave, bilo je vse okej. Vrnil sem se na trening, odigral tekmo v Velenju in z veseljem ter novo energijo bom nadaljeval ob začetku zimskih priprav.”

Ko se spet zberemo, so že natančno zasnovane aktivnosti obdobja januar/februar in takoj derbi, ko bo šlo zares.
“Derbiji imajo velik pomen, ne pa tudi odločilnega. Pokazalo se je, da je razlika na lestvici nastala, ker smo zapravljali točke proti ekipam s spodnjega dela. Derbi je samo pika na i, izkušnje pravijo, da se prvenstvo odloča na vseh preostalih tekmah. Treba bo bolj zbrano odigrati ves čas, bomo pa seveda storili vse, da bomo že od prve tekme na visokem nivoju. Ne samo zaradi derbija, ampak zaradi končnega cilja.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8