Članek
Za uvod v zimske priprave pogovor s športnim direktorjem o najaktualnejših informacijah
NI POTREBE PO DODATNIH OKREPITVAH
Foto: Grega Wernig
Ljudski vrt ni več oaza miru. Delovni dan št. 1, takoj živahno. Z množično obiskanim medijskim terminom in že intenzivnimi aktivnostmi moštva. Za uvod pogovor s športnim direktorjem o najaktualnejših informacijah.

Prestop Dina Hotića k belgijskemu prvoligašu smo potrdili dan pred začetkom priprav. Zlatko Zahovič je pojasnil, da je načrt ob njegovem odhodu že pripravljen.
“V Mariboru smo ga razvili v vrhunskega igralca, seveda pa si vsak želi korak več tudi v finančnem smislu in njemu je uspelo. Ni potrebe po novi okrepitvi. V kadru imamo dovolj igralcev na tem položaju, ob odhodu Hotića bomo aktivirali notranje resurse.”

Trenutna informacija o morebitnih prihodih…
“Imamo širok kader, priprave je začelo 29 igralcev. Ni nam treba posegati po dodatnih okrepitvah.”

… ali še kakšnem odhodu.
“Možnosti vedno obstajajo. Nogomet je specifičen posel, vsaka informacija preveč se lahko obrne v drugo smer. Klubi živijo od TV-pravic, pri nas žal tega denarja ni in dobre ponudbe je nemogoče zavračati.”

Kakšna je vijol’čna usmeritev v prihodnjem obdobju?
“Delati na avtomatizmih, kar nam je manjkalo v jesenskem delu. Precej igralcev je novih, zahteve v Mariboru so nekoliko višje. Med začetno serijo tekem v sezoni je vsaka finale in posledično pride do utrujenosti prej kot kje drugje. Mnogi tega niso bili vajeni, tudi tisti najizkušenejši. Dovolj je analizirati Kronavetra, ki je pri nas med igralci z največ izkušnjami, koliko evropskih tekem je imel, preden je prišel k nam. Nobene v 3., kaj šele v 4. krogu kvalifikacij. Maribor je specifika.”

Pred nadaljevanjem sezone tokrat ni toliko sprememb v moštvu kot poleti, v kolikšni meri se bo poznal napredek ob procesu dela, uigravanja?
“Ta proces je pri nas težji, specifičen zaradi Evrope, zaradi pritiska. Delamo na tem, ampak je pomembno, da na razvojni poti ne mešamo ambicioznosti z realnostjo. Ambiciozni smo vedno, letvica je v Mariboru vedno postavljena zelo visoko, ampak realnost je nekaj drugega. Kadar se zgodi šport, moraš biti realen. Hočeš pa biti ambiciozen.”

Prvi pogled proti boju za naslov: stanje pri vrhu je izenačeno, spomladi ne bo o naslovu odločal le dvoboj z Olimpijo.
“Liga je fantastična, tukaj so tudi Aluminij in Mura, Celje lahko vedno preseneti. Treba je biti osredotočen na vsako tekmo, obeta se zanimivo nadaljevanje.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12