Članek
Priprave začelo 27 igralcev, uvodni del aktivnosti brez Handanovića in Vilerja
NADGRADITI PROCES, KI SMO GA ZAČELI
Foto: Grega Wernig
Analiza krvi, skupni zajtrk, sestanek s predstavitvijo delovnega načrta, trening v telovadnici, tekaški trening na igrišču. Med pestrim uvodom v zimske priprave so mirovale le še žoge. Nogometne aktivnosti se začenjajo v dnevu št. 2.

“Vsem našim navijačem bi najprej zaželel srečno in zdravo leto, z veliko lepimi trenutki skupaj z nami. Premor je bil dolg, primeren. Zadovoljen sem, da smo se spet zbrali in tudi pri fantih je bilo takoj opazno, da so željni dela, motivirani za nove izzive, tako da gremo v prvo obdobje treningov v pravem delovnem ritmu,” ob začetku novega projekta Darko Milanič, ki je na zboru pozdravil 29 igralcev. S polno obremenitvijo jih je priprave začelo 27.

Handanović je imel operativni poseg, ‘očistili’ so mu koleno in še ni nared. Nogometnim treningom se bo lahko priključil čez 2,3 tedne. Viler pa se je vrnil s premora z manjšimi težavami v predelu mečne mišice. Za oba je predviden poseben program, ostali so začeli z vadbo brez zapletov.”

V 2020 smo vstopili brez Dina Hotića.
“Želim mu uspešno nadaljevanje kariere v tujini. Njegovo mesto bo zapolnil nekdo drug, veliko je igralcev, ki so dobili v jesenskem delu manj priložnosti. Imamo rešitve na tej strani, z igralci, ki imajo kvaliteto in željo po dokazovanju.”

Prva delovna faza bo potekala v domačem okolju, 16. januarja sledi prva selitev v tradicionalno pripravljalno bazo, 26. še druga.
“Sprva bomo ocenili situacijo in glede na vremenske razmere prilagajali aktivnosti. V prihodnjem tednu gremo v Moravske Toplice, kjer imamo ustrezne pogoje za delo, potem se vrnemo v domače okolje in se nato po ustaljeneni navadi še enkrat odpravimo v Turčijo na osrednji del priprav.”

Prvi trenerjev pogled proti pomladi?
“Cilj je osvojiti naslov prvaka. Imamo načrt, ki mu bomo morali slediti. Z medsebojnim spodbujanjem in z veliko zagnanostjo. Proces, ki smo ga začeli junija, moramo nadgraditi. Poudarek bo na tem, da bi v pravem trenutku dosegli optimalno formo, naš namen bo dvigniti našo podobo na višji nivo.”20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8