Članek
Martin Milec: nova vijol’čna zvestoba, sklenjen dogovor do leta 2022
MOJ KLUB, MOJE MESTO
"Radi bi oddelal priprave brez zapletov in dosegel nivo igro, ki si ga želim"
Foto: Grega Wernig
Doslej 193. Prvi kratkoročni cilj: priti do kluba 200, v katerem imamo trenutno 34 igralcev. Dolgoročnejši pa povečevati številke pri nastopih in zbirati nove trofeje. Martin Milec & NK Maribor, skupna zgodba o uspehu se nadaljuje.

“Zelo sem vesel podaljšanja. Vedel sem, da si želim nadaljevati kariero v najljubšem okolju. Če bo le mogoče in bo zdravje ter seveda moje igre omogočale, bi rad ostal še dlje. Tudi po izteku te pogodbe. Tako dolgo, da bi že imeli na dresu nad klubskim grbom dve zvezdici... Vemo, kaj se pričakuje od mene in od ekipe. Prvi skupni naslednji cilj je le eden, osvojiti naslov prvaka,” pravi 28-letnik z zadnjega seznama selektorja slovenske reprezentance, ki je v klubskih prostorih potrdil novo vijol’čno zvestobo. Tokrat do poletja 2022.

“Nisem prvič podpisal, prav tako nisem prvič podaljševal pogodbe, toda občutki so vedno posebni. Lepo je, ko dobiš predse pogodbo, ko podpišeš... To je moj klub, moje mesto. Tukaj sem doma, igram v klubu, za katerega navijam že od otroških let in res sem ponosen, da bom tudi v prihodnje del vijol’čne zgodbe.”

Ob novih zmagah in dopolnitvi klubskih vitrin prevladuje še ena želja: da bo v novem obdobju manj smole.
“Tista težja poškodba z daljšo odsotnostjo me je oddaljila od forme, ki si jo želim in si jo želimo vsi skupaj. Zato je prva želja v 2020 bila, da bi ostal zdrav. Te priprave so najpomembnejši del celotnega leta, ne samo spomladanskega dela. Upam, da bom oddelal vse aktivnosti do konca brez zapletov in dosegel nivo igro, ki si ga želim. Tisti, ki smo že dolgo tukaj, smo že vajeni takšnega ritma. Vemo, kako se dela, kakšne so zahteve. Začeli smo dobro, z veliko energije. Po uvodnih dneh v Ljudskem vrtu bo zdaj že čas za spremembo lokacije, naprej v Moravske Toplice, nato v Turčijo in potem bo že čas za prvo tekmo. Za derbi, ki ga želimo dočakati v optimalnem stanju.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12