Članek
Test št. 2
MARIBOR - BRAVO 1:0 (0:0)
Foto: Grega Wernig
21.1.2020 Ljudski vrt, pripravljalna tekma. Sodnik: Bojan Tkalčič. Pomočnika: Tadej Friš in Jure Sužnik.

NK MARIBOR – prvi polčas: Pirić, Milec, Peričić, Mitrović, Kolmanič, Vrhovec, Cretu, Požeg Vancaš, Bajde, Mulahusejnović (30' Tavares), Zahović. Drugi polčas: Cotman, Pihler, Rajčević, Koblar, Viler, Dervišević, Maher, Felipe Santos, Mešanović, Tavares, Vipotnik. Trener: Darko Milanič.

BRAVO - prvi polčas: Vekič, Trontelj, Abdurahimi (A. Matko), Agboyi, Kramarič, Nukić, Kurtovič, Eckert, Ogrinec, Žinko, Drkušič. Drugi polčas: Gril, Brekalo, Primc, Ihbeisheh, Jančič, Mensah, M. Matko, Španja, Frešer, Kancilja, A. Matko, Feratović. Trener: Dejan Grabič.

Strelec: 1:0 Vipotnik (56)

Ob zaključku dela priprav z bivanjem v Moravskih Toplicah prihod v Ljudski vrt in test št. 2. Tokrat prvoligaški dvoboj proti Bravu, še vedno brez Kronavetra, Handanovića, Miheliča in Irgoliča, na seznamu poškodovanih je tudi Kotnik, Klinarja pa tokrat ni v kadru zaradi bolezni, tako da sta moštvu priključena mladinca Rok Maher in Žan Vipotnik. Začetek dvoboja ob 15. uri.

Potek tekme
1' Začetek druge pripravljalne tekme v 2020. Gremo Maribor!
8' Prvi zaključek naših nogometašev. Po odbitem strelu Cretuja do zaključka na robu kazenskega prostora Zahović, preko vrat Vekiča.
14' Priložnost za Bravo. Po prodoru po levi strani je poskus iz bližine Kramariča uspel v kot odbiti Pirić. Po kotu izjemna priložnost z glavo za Drkušića, žoga preko vrat.
26' Po prodoru Kramariča po levi strani podaja do Abdurahimija, prekršek Mitrovića in prosti strel na robu kazenskega prostora za Bravo. Strel Žinka odbit za volej Agboyija, Pirić brez težav.
30' prva menjava pri vijoličastih. Predčasno igro zaradi poškodbe zapušča Mulahusejnović, vstopa kapetan Marcos Tavares.
37' najlepša priložnost na tekmi za Bravo. Po podaji v prostor Ogrinca je do strela iz neposredne bližine prišel Matko in zadel vratnico.
36' po podaji Rudija do udarca z desne strani kazenskega prostora Bajde, obramba Vekiča.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' v drugi polčas z desetimi spremembami.
51' lep prodor Mešanovića po levi strani. S podajo na desno je zaposlil Felipeja Santosa, strel po sredini in brez težav za Grila v vratih Brava.

1:0 VIPOTNIK (56)
Gol za Maribor! Po natančni globinski podaji Vilerja se je odlično v kazenskem prostoru znašel Žan Vipotnik in z levo nogo premagal Grila. Prvi gol 17-letnega napadalca v članski konkurenci.

58' nova vratnica za Bravo, po poskusu z leve je okvir gola zadel Mensah. Žoga za Cotmana.
61' Bravo še tretjič zadeva okvir gola! Tokrat Matko iz prostega strela z roba kazenskega prostora v prečko.
71' po prekršku nad Vipotnikom prosti strel z desne za Derviševića. Brez težav za vratarja Brava.
73' Vipotnik odlično do Mešanovića, ki je z leve v kazenskem prostoru zaposlil Tavaresa. Poskus iz bližine preko vrat.
80' priložnost za Bravo. Žogo na 20. metrih je za Matka odložil Mensah, njegov poskus preko vrat Maribora.
85' nov prekršek na robu kazenskega prostora, prosti strel za Derviševića. Žoga je za las švignila mimo desne vratnice Grila, ki je bil že premagan.
90' veliko prostora na enajstih metrih od gola za Mešanovića po odlični podaji Felipeja Santosa. Brez natančnega zaključka.

KONEC TEKME
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12