Članek
Gregor Bajde o pripravah in boju za vrnitev na igrišće
OB MANJŠI INTENZIVNOSTI BO IZVEDBA BOLJŠA
"Konkurenca je velika, vsak se bori za svoje mesto"
Foto: Grega Wernig
Tudi tretja pripravljalna preizkušnja brez dobljenega zadetka, tokrat pa prvič brez zmage. Gostje iz Beltincev so ohranili mrežo nedotaknjeno v tretjem in zadnjem testu pred odhodom v Turčijo.

“Ustvarili smo si kar precej priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Taktične zamisli, ki jih trener zahteva od nas, so bile izpolnjene, vendar je težava nastala, ker je manjkalo najpomembnejše, boljša učinkovitost. Delamo na tem, da izboljšamo ta del igre in najdemo boljše rešitve proti ekipam z obrambnimi postavitvami,” je sobotno dogajanje opisal Gregor Bajde.

“Za nami je serija zahtevnih treningov, bilo je opazno tudi med tekmo, da so noge težke. Toda to je v tem delu priprav razumljivo. Imamo svojo pot, po kateri nadaljujemo in trud se bo obrestoval.”

Končan je hladnejši del priprav, sledi selitev k turški obali.
“V Turčiji je vedno lepo vreme, maksimalno moramo izkoristiti pogoje, ki jih bomo imeli na voljo. Vse, kar delamo na treningih, skušamo prenesti na igrišče med tekmami. Ko bo intenzivnost vadbe manjša, bo tudi izvedba boljša.”

V ofenzivnem delu zvezne vrste je bilo doslej največ sprememb. Obeta se več minut za igralce, ki so jeseni manj igrali. Z dodatnim motivom čaka na novo priložnost tudi naš sogovornik.
Hotić je odšel v Belgijo, Kramarič na posojo v Bravo. Več bo prostora za druge igralce, morda tudi zame. Potrudil se bom po najboljših močeh, da si priborim priložnost in znova vrnem v moštvo. Konkurenca je velika, vsak se bori za svoje mesto. Priprave v Turčiji bodo zelo pomembne, tekme bodo na višjem nivoju in tam bo že opazno, kdo bo pridobil zaupanje. Oddelal bom vsak trening z upanjem, da bi spomladi dobil več priložnosti.”

Odhod z mariborskega letališča je predviden v nedeljo ob 10:15.
21.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Maribor
39
Aluminij
38
Celje
37
DNŠ Mura
36
Domžale
25
Triglav
23
Bravo
20
Tabor Sežana
19
Rudar
8