Članek
Prihodnja 2 tedna bo vijol’čni dom Belek, z natančno opredeljenim delovnim načrtom
UTRDITI POVEZAVO IN ODPRAVITI NAPAKE
Foto: Grega Wernig
Drugačna začetna, dobro znana končna postaja. Namesto z mariborskega smo zaradi megle poleteli z graškega letališča s triinpolurno zamudo, kar je privedlo do poznejšega prihoda v Antalyjo in odpovedi večerne aktivnosti, toda zaplet ni pokvaril razpoloženja. 29 potnikov na trenerjevem seznamu začenja osrednji del priprav.

Mulahusejnović bo, žal, ostal doma. Škoda, da se mu je prav v tem obdobju zgodila ta poškodba. Glede na to, da bo imela fizioterapevtska služba precej dela ob večji intenzivnosti v Turčiji bo Nardin fazo okrevanja zaradi narave poškodbe opravil doma. Njegova odsotnost pomeni več priložnosti za preostale napadalce, z nami gre iz selekcije U-19 tudi Vipotnik. Upam, da ne bomo imeli drugih zdravstvenih težav in da bo načrt uspešno izpolnjen,” o novem poglavju Darko Milanič, ki je temeljito zasnoval poudarek dela v prihodnjih dveh tednih.

“Ker nas čakajo preizkušnje proti močnejšim nasprotnikom, se bomo pred tekmami posvetili tudi drugim zadevam. Morali se bomo prilagoditi razmeram in pripraviti na vsako tekmo posebej. Ne dvomim, da bo želja po dokazovanju velika, z ustrezno delovno vnemo. Želimo izkoristiti na najboljši način pogoje, ki jih bomo imeli v zdaj že tradicionalni bazi. Naš namen bo, da se še bolj povežemo kot moštvo, da nadgradimo sodelovanje v obrambi in napadu. Ob tem pa se bo tudi delitev minut na posamezni tekmi počasi začela spreminjati.”

V tekmovalnem programu projekta Belek je zapisano 4x90 minut (Lech, Vojvodina, Rapid Dunaj, DAC).
“S tekmami ne bomo pretiravali, saj so zaradi kvalitete moštev psihološko in fizično zelo intenzivne. Zato sem jih izbral manj kot v preteklih zimah. Manj tekem pomeni več časa za trening. Imamo določene zadeve, ki jih moramo popraviti v naši igri. Zato bo treba poskrbeti, da bomo tudi ob povečanem pritisku nasprotnikov imeli dober odziv, večjo odločnost v sprejemih in igri proti naprej. Vsaka tekma prinaša določene ugotovitve, veselimo se koristnih štirih preizkušenj. Tekmeci bodo po meri, saj bomo morali biti 100-odstotni v pristopu in izvedbi.”

Zaradi poznejšega prihoda, kot je bilo predvideno, je odpadla nedeljska vadba v hotelski dvorani za regeneracijo po potovanju. Aktivnosti ob turški obali se tako začenjajo s ponedeljkovim dopoldanskim treningom. O celotnem dogajanju v vijol’čni bazi bomo obširno poročali, z igrišča in tudi za kulisami priprav.21.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Maribor
39
Aluminij
38
Celje
37
DNŠ Mura
36
Domžale
25
Triglav
23
Bravo
20
Tabor Sežana
19
Rudar
8