Članek
Prve ure v pripravljalni bazi v Beleku na visokih obratih, v torek že prva tekma
VSE, KAR POTREBUJEMO
Foto: Grega Wernig
Belek, devetič zapored. Nedelja je bila namenjena potovanju, s ponedeljkom pa se je začel tudi delovni projekt Belek 2020. Z dvojnim programom, treningom dopoldne in popoldne.

Za večino članov vijol’čne odprave so priprave ob turški obali že zimska stalnica, tudi za Jasmina Mešanovića.
“Kot vsako leto bomo tukaj opravili glavni del priprav. Redno se vračamo, ker imamo res odlične pogoje. Vemo, kaj nas čaka. Pred nami sta zelo pomembna 2 tedna, storili bomo vse, da bi bili spomladi v boljši podobi. Zavedamo se, da lahko napredujemo v igri in na tem bomo delali še naprej,” pravi 28-letni napadalec, ki se dobro znajde tudi na krilnem položaju.

“Zadovoljen sem z dosedanjim delom, k sreči vmes nisem imel težav s poškodbami. Opravim vse, kar trener od zahteva od mene in se trudim priti do mesta v začetni enajsterici. Doslej smo veliko delali na fizični pripravljenosti, rezultat še ni bil v ospredju. Zdaj gremo v naslednjo fazo, ko bo večji poudarek na taktiki. Čakajo nas treningi ob prijetnem vremenu, zahtevni nasprotniki in piljenje forme za otvoritev prvenstva.”

Tekmovalni program se začenja v torek. Po treh opravljenih treningih bo prvi nasprotnik Lech Poznan, Amir Dervišević o prvih vtisih iz novega/starega vijol’čnega doma: “Zdaj se tukaj res že počutimo kot doma. Odlično vreme, urejeno in še izboljšano igrišče, tekme na evropskem nivoju. Vse, kar potrebujemo v tem obdobju, tako da lahko le rečemo - veselo na delo. Konkurenca je velika, lahko sestavimo dve, skoraj tri enajsterice. Naloge so jasno razdeljene, trudimo se, da se posamično vsak pripravi na najboljši način in da potem delujemo kot moštvo v najboljši podobi. Zaželeli smo si, da ne bo poškodb in se od prvega trenutka lotili obveznosti z maksimalno zagnanostjo.”

Tekma Maribor – Lech bo v torek ob 16. uri po našem času (18:00 po turškem), z neposrednim spletnim prenosom na nkmaribor.com.
21.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Maribor
39
Aluminij
38
Celje
37
DNŠ Mura
36
Domžale
25
Triglav
23
Bravo
20
Tabor Sežana
19
Rudar
8