Članek
Kaj je pokazal prvi test v Beleku
PREMALO DOBRIH REŠITEV IN ODLOČITEV
Luka Koblar med premiero v turški pripravljalni bazi
Foto: Grega Wernig
Prvi test ni uspel. Lech je svoje priložnosti izkoristil, v naši predstavi pa je bilo preveč pomankljivosti.

Trenerjeva ocena uvodnih 90 minut v Beleku: “V 1. in v začetnem delu 2. polčasa smo imeli velike težave pri iskanju pravih prehodov, igra v napadu ni stekla, nismo bili natančni, nismo imeli dobrih sprejemov, pobude, pravih odločitev. To je pripeljalo do tega, da nismo izkoristili prostora in možnosti, ki jih nam je ponudil nasprotnik za izvedbo protinapadov. Ob tem sta zadetka pred odmorom in takoj po vrnitvi iz slačilnice bistveno spremenila potek dogajanja.”

Poljsko prvenstvo se začne 2 tedna pred slovenskim, toda ne glede na razliko v trenutni pripravljenosti je Darko Milanič izpostavil zadeve, ki jih je treba popraviti.
“Glede na to, kar smo videli in ob spoznanju, da smo imeli res veliko prostora, bi to morali ter moramo v prihodnje boljše izkoristiti. Moštvo, ki je prišlo v igro zadnje pol ure, je imelo boljšo kombinatoriko, vendar to ne spreminja celotne podobe. Več je treba prevzeti pobude, kar smo že večkrat poudarili. Rezultat je bil slab, prehodi in igra z žogo slaba. Moštva tukaj imajo kvaliteto, igro moramo dvigniti na višji nivo.”

Ob stopnjevanju aktivnosti je zdaj v naslednji fazi na vrsti tudi povečevanje minutaže.
“Tudi v naslednji tekmi bo drugačno razmerje kot polčas/polčas, nekateri igralci bodo morda dobili tudi več kot 60 minut. Gremo naprej po predvidenem načrtu, z namenom, da pridemo do boljše podobe na igrišču. Samo v končnici tekme smo izpeljali zadeve z več boljšimi rešitvami v napadu, kar pa ni bilo dovolj. Sredo, četrtek in petek bomo namenili treningom, v soboto pa nas čaka naslednja preizkušnja proti Vojvodini.”21.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Maribor
39
Aluminij
38
Celje
37
DNŠ Mura
36
Domžale
25
Triglav
23
Bravo
20
Tabor Sežana
19
Rudar
8