Članek
Aleks Pihler o postavljanju temeljev za vijol’čno pomlad
NAPREJ Z NOVIMI SPOZNANJI
Foto: Grega Wernig
Prvi teden ob turški obali je na polovici. Delo na igrišču, v fitnesu, vmes videoanaliza. Poln program, z jasno zastavljenim ciljem.

“Kot smo že vsi poudarili, so pogoji odlični in treba jih je maksimalno izkoristiti. Igrišče je v boljšem stanju kot prejšnja leta, vreme nam je naklonjeno in v teh dveh tednih tukaj moramo postaviti temelje za vijol’čno pomlad,” Aleks Pihler v javljanju iz naše tradicionalne turške pripravljalne baze.

“Prva tekma je za nami, test proti zahtevnemu nasprotniku nam ni uspel. Res smo bili večino časa v podrejenem položaju, a smo si uspeli ustvariti nekaj priložnosti. Nismo bili učinkoviti, tekmeci pa so znali kaznovati naše napake in to je treba izboljšati. Pripravljalne tekme so priložnost za preizkušanje, tukaj porazi ne bolijo toliko in treba je iti naprej s pravim pristopom. Ne bomo žalovali zaradi razpleta, moramo pa iz dvoboja z Lechom izvleči čim več spoznanj.”

Vmes je izpustil nekaj treningov, v Beleku je spet na visokih obratih.
“Zdaj je počutje super, krajša bolezen k sreči ni pobrala preveč moči in pokvarila pridobljenega v začetni fazi. Nadaljujem brez težav, poln energije za naslednje aktivnosti.”

Prehajamo v obdobje, ko se bodo tudi delili dresi za začetno enajsterico in za mesta v zapisniku. Tudi pri sestavi naveze na sredini igrišča.
“Konkurenca je velika in zdravega tekmovanja smo že vajeni. Izbira je precejšnja, trener bo poiskal idealno kombinacijo v sredini zvezne vrste. Naša naloga je, da izpolnjujemo svoj del obveznosti in potem bomo videli, kakšne bodo odločitve. Vajeni smo, da postopoma povečujemo minutažo, tako bomo skozi naslednje preizkušnje prišli do tekmovalnega ritma. Delovno gre vse po predvidenem načrtu, bomo pa v prihodnjih tekmah iskali boljše rezultate.”

Naslednji test v Beleku: v soboto proti Vojvodini.
21.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Maribor
39
Aluminij
38
Celje
37
DNŠ Mura
36
Domžale
25
Triglav
23
Bravo
20
Tabor Sežana
19
Rudar
8