Članek
Trenerjeve ugotovitve o drugi preizkušnji v Turčiji
OPAZNA RAZLIKA, DOBER ODZIV
Foto: Grega Wernig
Novih 90 minut v Beleku za potrditev dosedanjega dela in spodbudo za naprej. Z dobrim odzivom na Lech, prav tako pa tudi na vmesna dogajanja med tekmo, ko je Vojvodina 2x izenačila, a smo vendarle prišli do zmage.

“Zelo opazna je bila razlika med kvaliteto izvedbe na prvi in drugi tekmi. Z večjim delom smo lahko zelo zadovoljni, tekma je bila dinamična. Imeli smo dober nadzor nad igro, fantje so bili razigrani v dvoboju z moštvom, ki ima drugačne značilnosti in se je bilo treba prilagoditi na veliko igre 1 proti 1, kar je bolj redkost kot pravilo. Imeli smo lep zaključek tekme, v kateri bi nam bilo močno žal, če po prikazanem ne bi zmagali. Ta zadnji gol je pokril otroški napaki, ki se v prihodnje ne smejo dogajati. So pa bili fantje s tem razpletom nagrajeni za dobro igro,” v oceni dvoboja Darko Milanič, ki je ob pohvalah izpostavil tudi pomanjkljivosti.

“Moteče je, da si ob tako dobri predstavi moštvo, ki je igralo od začetka, ni priigralo zmage, ampak smo dobili 2 zadetka, ki ju ne smemo. Ekipa, ki ima stabilnost med tekmo, jih ne dobi. Na tem je še treba delati.”

Čeprav rezultat v tem delu priprav ni v ospredju, pomeni zmaga tudi ustrezno spodbudo za drugi delovni teden v Turčiji.
“Prinesla nam je dodatno pozitivno energijo in se že veselimo naslednje tekme. Odziv moštva po prejšnjem porazu je bil odličen, to pomeni, da ni bilo nikomur všeč, kako smo se predstavili na prvi tekmi. Želja, da pokažemo drugačen obraz, je bila močno izražena.”

Dočakali smo vrnitev dveh, imeli pa smo kar nekaj odsotnosti.
Kotnik in Bajde sta spet v treningu. Bajde je imel krajši premor in je bil hitro nazaj, Kotnik pa je dobro izkoristil zadnjih 10 dni ter se uspešno vrnil na igrišče. Tavares ima težave z mečno mišico, Klinar s kolenom. Handanović in Mihelič še delata po individualnem treningu. Na petkovem treningu je poškodbo ramena utrpel Pirić in opravlja terapije, upamo, da ne bo potreboval dolgega premora. Prav tako še vračamo v tekmovalni ritem Peričića, ki je izpustil zadnji dvoboj. Pri vseh, ki niso bili v kadru, skrbimo za njihovo fizično pripravo in v tem trenutku potrebujejo drugačen trening, da bi lahko konkurirali za ekipo.”

Priprave pa z nekaj dni nadaljujemo brez treh mladih, Maher, Vipotnik in Mutavčić so se preselili v reprezentančno bazo.
“Dobro so oddelali, brez težav spremljajo zahteve članskega nogometa. Opazno je, da imata Maher in Mutavčić za seboj precej reprezentančnih tekem, Vipotnik pa je pokazal, da je treba računati nanj. Po dveh tekmah s selekcijo U-19 se v petek vračajo k nam in še imajo priložnost za igranje v soboto na našem zadnjem testu.”
21.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Maribor
39
Aluminij
38
Celje
37
DNŠ Mura
36
Domžale
25
Triglav
23
Bravo
20
Tabor Sežana
19
Rudar
8