Članek
Ugotovitve o tekmi proti Rapidu in trenutnem stanju
MANJKA VEČJA STABILNOST
Foto: Grega Wernig
Novih 90 minut, tokrat proti ekipi z zelo izraženo dinamiko v igri. Tretji test v Turčiji se se je razlikoval od prvih dveh.

“Ni bil najtežji, a je bil drugačen od prvih dveh. Drži, da je to bila za nas zelo koristna preizkušnja, ki nas je soočila z različnimi zadevami. Morali smo se odzvati na igro pod pritiskom, morali smo imeti živahnost. Zavestno smo šli med tekmo visoko naprej, da bi izvedli preobrat. S tem smo omogočili tekmecem več prostora, rezultat ni v redu, je pa nam tekma prinesla določene odgovore. Spoznanje, ki ga dobivamo, je, da so fantje imeli ustrezen pristop. Imeli smo precej dobrih zadev, pokazali, da lahko igramo dobro, ampak imamo še vedno tudi določene limite v igri,” je po dvoboju z Rapidom izpostavil Darko Milanič.

Kje smo trenutno glede na stopnjo pripravljenosti?
“Nekateri fantje so v zelo dobri formi. Moramo narediti vse, da zadržijo ta nivo. Ob tem pa osvežiti preostale, ki imajo trenutno več težav. Skupno še nismo našli prave stabilnosti skozi celotno tekmo. Dogajajo se nam nepotrebne napake, dobili smo preveč zadetkov in priti moramo do večje stabilnosti. Oni so kaznovali naše napake, mi pa svojih priložnosti nismo uspeli izkoristiti.”

Otežujoče okoliščine pa so v tej fazi povezane s precejšnjim številom odsotnosti, v pomembni fazi nam manjkajo možnosti za delitev minutaže med več igralci.
Klinar se je moral vrniti domov, Tavares trenira po posebnem programu in še ni tako daleč, da bi nam pomagal. Pri Mešanoviću čakamo na potrditev o resnosti poškodbe, ima težave z vratnim delom hrbtenice zaradi močnega udarca, ki ga je dobil na prejšnji tekmi. Pri Handanoviću gre po načrtu, a še ni z nami na igrišču, Mihelič je v zaostanku. Rudi je ostal izven kadra, da se ne bi zapletlo, prav tako Kolmanič. Vilerju bi bilo preveč igrati še eno zahtevno tekmo v večjem obsegu, prav tako je le en polčas odigral Milec. Pihlerja nisem želeli premakniti na desno stran in je to vlogo prevzel Peričić. Morali smo se prilagoditi, a verjamem, da se bo stanje kmalu izboljšalo.”

Priprave v Beleku prehajajo v zaključni del. Sledi še naslednji paket treningov in v soboto zadnjih 90 minut.
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10