Članek
Nemanja Mitrović ob vstopu v zaključni del priprav v Turčiji
DOBRO DELO PRENESTI NA IGRIŠČE
Foto: Grega Wernig
Četrtek v Beleku. Znova dan s polnim urnikom. Zaradi vetrovnega vremena z dopoldanskim treningom v hotelski dvorani, popoldne na igrišču, vmes pa še videoanaliza. O utripu iz vijol’čne turške baze Nemanja Mitrović.

“Malo bolj vetrovno je kot prejšnje dni. Upam, da nam vreme ne bo pokvarilo načrtov v tej zaključni fazi, ko še moramo nekaj postoriti. Ker drugače so pogoji res odlični, z izjemno travnato površino, ki nam omogoča vadbo na najvišjem možnem nivoju,” pravi pri 27. letih novinec med udeleženci projekta Belek.

“Velikokrat sem že bil v Beleku s prejšnjimi klubi, to pa so zdaj res moje prve priprave z Mariborom. Poleti sem se priključil kot zadnji, a sem se v teh štirih mesecih povsem prilagodil na ekipo, soigralce, se seznanil z delovanjem kluba. Dobro se počutim, dobro treniramo, izboljšujemo nekatere zadeve. Čaka nas še nekaj dela, dobro pa se zavedamo, kaj je naš cilj. V spomladanskem delu moramo biti dobri v vseh pogledih, med bojem za naslov ne bo veliko tekem in priložnosti za popravne izpite.”

Trije skupni tedni v Moravskih Toplicah in v Turčiji so prispevali k utrditvi homogenosti moštva.
“Res smo dobra ‘klapa’, med seboj se dobro razumemo. Trenira se zavzeto, v tistih prostih trenutkih se pogovorimo, zvečer igramo kakšne igre, nekaj iger za sproščanje smo posneli tudi s klubsko snemalno ekipo. Hrana je dobra, raznolika, za sestavljanje zdravnih obrokov ne zmanjka idej. Vse gre po načrtih in zdaj želimo storiti vse, da se bo to preneslo tudi na igrišče.”

Med tekmovalnim delom so za nami 3 preizkušnje.
“To je običajna faza priprav, s precej rotacijami in delitvijo minut med tekmami. Včasih z več menjavami v drugem polčasu, kar se odraža tudi pri rezultatih in skupnem vtisu. Moramo popraviti določene zadeve in predvsem odpraviti napake, ki se nam dogajajo. Kljub porazu smo bili proti Rapidu boljši kot proti Lechu, a vseeno dobili dobrodošlo opozorilo. Zaradi hitrejšega začetka prvenstva v Avstriji so tekmeci že imeli generalko, kar se je poznalo. Ob tem pa proti takšnim nasprotnikom z veliko dinamike moramo biti previdnejši.”

Prehod v naslednjo fazo priprav pomeni tudi vedno več minut na igrišču.
“90 minut sem nazadnje igral v prvenstvu, v zadnjem jesenskem krogu v Velenju. Polna minutaža vrača tekmovalne občutke, gremo naprej po predvidenem načrtu, žal pa nas je doletelo nekaj poškodb. Kot smo poudarili ob zboru, je najbolj pomembno ostati zdrav. Upam, da bomo z manj zapleti dočakali finiš priprav, da bomo v zadnjem dvoboju v soboto popravili vtis in šli s pozitivnim rezultatom v Maribor.”25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10