Članek
Naslednja postaja Murska Sobota. V sredo, ob 17. uri: Mura - Maribor
NADGRADNJA DERBIJA
Foto: Grega Wernig
Po derbiju derbi. Znova bo v središču pozornosti tekma z vijol’čnim pridihom, v zagotovo najbolj obiskanem dvoboju 22. kroga gostujemo v Murski Soboti.

“Vemo, kaj nas čaka. Trdi, odgovorni tekmeci, ki se dobro branijo in imajo hitre prehode v protinapade. Cilj je zmaga. Na nekaterih tekmah smo bili blizu, čaka nas nova priložnost. Sposobni smo priti do treh točk ob nadgradnji igre v derbiju, ko smo v večjem delu igrali dobro, preudarno. Takšni moramo biti tudi na gostovanju. Vzeti domačemu moštvu, kar ima dobrega in ponuditi sebi ter našim navijačem veliko zadovoljstva, je naša naloga v sredo,” v napovedniku izpostavlja Darko Milanič.

Slutnje po derbiju so dobile potrditev, Luka Zahović bo zaradi poškodbe manjkal dlje časa. Kakšna bo odločitev za mesto v konici napadu?
“Zdravniška napoved je, da poškodba terja pazljivost in več tednov mirovanja. Za tekmo z Muro imamo zdaj na razpolago dva napadalca, Tavaresa in Mešanovića. Mulahusejnović še ni v nogometnem treningu, saj je izpustil daljše obdobje priprav in bomo po fizioterapevtih zdaj trenerji poskrbeli, da bo kmalu nared za nastop.”

Še vedno je na seznamu poškodovanih Klinar, zaradi bolezni je odpadel Kolmanič. Aleks Pihler o gostovanju v Fazaneriji: “Naše zadnje štiri medsebojne prvenstvene tekme so se končale z neodločenim rezultatom. Čaka nas nasprotnik, ki ne odstopa od svojega načina igre in ga je težko prebiti. Ob tem pa tudi polne tribune in zagotovo zahtevna tekma. Derbi je pobral veliko energije, a ni bojazni, da bomo pripravljeni. Bili smo skozi priprave osredotočeni na prvo tekmo, seveda pa smo se zavedali, da bodo vse naslednje enakega pomena kot derbi. Vemo, kako se prihaja do naslova. Dogovorili smo se, kako moramo delovati na igrišču in verjamem, da bomo uspešno opravili nalogo v Murski Soboti.”

Krog št. 22. Mura – Maribor. Sreda, 17:00. Vstopnice za sektorje z navijači Maribora so na voljo v Vijol’čni Bajti.
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10