Članek
Po uspešni misiji v Fazaneriji
POTRDILI, DA SMO NA PRAVI POTI
Foto: Grega Wernig
“Odlična tekma, z obeh strani. Nisem zadovoljen samo zaradi zmage, ampak tudi zaradi tega, kako smo delovali na igrišču. Predvsem v 1. polčasu odlično. Vmes smo bili v težavah, ko se nismo uspeli dovolj dobro odzvati na njihov pritisk. Po prejetem zadetku pa je spet sledilo obdobje zelo solidne igre, vzpostavili smo ravnotežje, nasprotnik se je po številnih sprintih umiril in potem smo si pripravili možnost za zmago ter dosegli namen. Fantje so dobro oddelali tekmo, ob drugačni postavitvi je bilo veliko svobode za Rudija in Kronavetra, ki sta se dobro znašla. Škoda, da se ne more nadaljevati v enakem ritmu, kar pa je razumljivo, saj so bile razdalje vezistov res velike. Tekma je bila psihološko zahtevna, zaradi igrišča in dinamike tudi fizično. Zato fantom vse pohvale za prikazano," je trenerjev komentar o uspešni misiji v Fazaneriji.

O zmagi za prekinitev uroka v Murski Soboti v zadnjem obdobju Martin Milec: “Mura se je izkazala kot trd oreh, tako kot vedno. Težko gostovanje, tokrat tudi na težjem igrišču. V 1. polčasu je prišla do izraza naša kakovost, imeli smo posest, prihajali do priložnosti. Čeprav smo v 2. polčasu odigrali nekoliko slabše, smo na koncu zasluženo zmagali. Zaslužili smo si te 3 točke in potrdili, da smo na pravi poti.”

Zmaga je imela dvojni pomen, približali smo se 1. mestu le na točko zaostanka.
“Včasih se zadeve hitro obrnejo, zdaj so se zelo, zelo hitro. Pomembno bo nadaljevati v takšnem ritmu. Čeprav je tukaj lepo zmagati in res že dolgo nismo, moramo ostati mirni, brez evforije. Vsaka tekma bo zdaj do konca sezone za nas kot nekakšen mali finale in v soboto gremo po nove 3 točke. Vemo, kakšna je naša naloga in opravili jo bomo.”

Z uvodnim silovitim ritmom hitro nadaljujemo, naslednja tekma je že v soboto. V Ljudskem vrtu, ob 18. uri. Naslednji gostje tekmeci iz Sežane.
"Treba je narediti vse, da na naslednji izjemno pomembni tekmi, ki bo še težja od obeh, znova zmagamo. Spodrsljaji, ki smo jih imeli med letošnjo sezono proti ekipam s spodnjega dela lestvice, se ne smejo več zgoditi. V soboto želimo biti razigrani in potrpežljivi. Nasprotnik je drugačen, kot je bil lani. Z novim načinom igre, nekaterimi novimi igralci, zato potrebujemo temeljito pripravo in gremo po 3 nove točke," o preklopu na nov izziv Darko Milanič.

25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10