Članek
Darko Milanič in Andrej Kotnik v napovedniku kroga št. 23
NI SAMOUMEVNO
Foto: Grega Wernig
7 dni, 3. tekma. Silovit ritem otvoritve spomladanskega dela se nadaljuje, s hitrim preklopom smo že pri naslednjem izzivu. V soboto v Ljudskem vrtu, z začetkom ob 18. uri.

“To bo najtežja tekma doslej. Za derbi se fantje zelo motivirajo, naboj okolice ti prinaša dodaten navdih. Mura je prav tako podobna zgodba, veliko navijačev, odlično ozračje na stadionu in je motivacija sama po sebi visoka. Zdaj pa prihaja tekmec, proti kateremu se na papirju pričakuje samoumevna zmaga, na igrišču pa moraš biti v pravi podobi, da uresničiš cilj. Zmaga ne bo prišla sama po sebi. Najprej potrebujemo bazo, tekaško je treba dobro oddelati tekmo, ob tem pa imeti popolno osredotočenost skozi vseh 90 minut z ustrezno mero razigranosti in nadzorovanega tveganja v igri,” je trenerjev napovednik dvoboja s sežanskim moštvom CB24 Tabor, ki je precej spremenjeno glede na jesenski del.

“V četrtek smo se trenerji posvetili analizi nasprotnika, ga v petek predstavili moštvu in pripravili strategijo, kako bomo nastopili. Fantje se zavedajo zahtevnosti, voditi nas mora močno izražena želja po zmagi. Tekmeci igrajo drugače, zelo raznovrstno. Imajo kakovost, hitrost, pripeljali so nekatere nove igralce, imajo novega trenerja z novim načinom igre in pri tem so zelo vztrajni. Pri nas Vrhovec ne more igrati zaradi rumenih kartonov, Milec je imel nekaj težav z lažjo poškodbo, a bo nared, tako da stanje ostaja nespremenjeno. Preostali nogometaši so med kandidati za nastop," je pojasnil Darko Milanič.

Na zadnji tekmi se je znova izkazalo, kako pomembno je, da so vsi nogometaši v kadru kadarkoli pripravljeni prispevati svoj delež. Avtor odločilne poteze na tekmi v sredo je bil Andrej Kotnik: “Dobil sem izjemno podajo Vilerja, kot ponavadi z njegove strani. Ob tem pa sem upošteval, kar mi trener večkrat poudari, naj napadam globino. Upošteval sem navodila in zadel, zelo sem vesel, da sem pomagal ekipi do uspeha.”

Razplet 22. kroga je spremenil razmerje pri vrhu, tokrat čakamo tekmo z drugačnim izhodiščem: namesto – 4 je -1.
“Pred nami je zelo pomembna tekma, ko potrebujemo še bolj odločno in še bolj zagrizeno, samozavestno predstavo. Gledamo nase, da odigramo vsako tekmo, kot se spodobi in zahteva do nas. Pri tem pa se ne obremenjujemo s stanjem na lestvici. Gremo naprej z enako miselnostjo, od tekme do tekme. Imamo dobro regeneracijo, pazimo na vse, na ustrezen počitek in verjamem, da bomo v tem ritmu uspešno nadaljevali.”

Krog št. 23. Maribor – CB24 Tabor Sežana. Ljudski vrt, ob 18:00.

25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10