Članek
Trenerjev komentar dvoboja, ki je prinesel več zadovoljstva gostom iz Sežane
GOL BI SPREMENIL ZADEVE
Foto: Grega Wernig
Tretjič v letošnji sezoni v Ljudskem vrtu remi brez golov. Ob številnih poskusih se ni izšlo, gostje iz Sežane so uspeli mrežo ohraniti nedotaknjeno.

“Glede na to, kar smo videli, manjka gol. Manjkajo goli. Izhajamo iz dveh derbijev, iz zahtevnih tekem, na katerih smo bili uspešni in zmanjšali razliko do nasprotnika. Kljub temu, da smo vedeli, da bo težko, tudi zaradi načina igre gostov, smo si ustvarjali priložnosti in nam je zmanjkala predvsem večja učinkovitost,” je trenerjev komentar dvoboja 23. kroga, ki je imel zaplet v finišu priprav.

Ob vseh predvidenih sta se pred tekmo na seznamu manjkajočih igralcev znašla še Martin Milec (poškodba) in Amir Dervišević (bolezen).
“To se dogaja, treba se je sprijazniti. Razumljivo je njuna odsotnost spremenila načrt, ta kvaliteta, ki jo ima Milec na bočnem položaju, bi nam prinesla večjo sproščenost v igri in konkretnost. Škoda za oba, da nista mogla nastopiti, a to smo morali sprejeti in se prilagoditi.”

Po intenzivnih sedmih dnevih smo tako spomladanski uvod začeli s petimi točkami.
“Škoda je te tekme, ker nismo zabili. Bili smo blizu, nenehno prisotni v zadnji tretjini, imeli ogromno prometa in ob koncu tudi stoodstotne priložnosti. Res škoda, da se je tako razpletlo.”

Serija se nadaljuje, že v sredo gremo v Celje. Tudi s kom več v kadru?
“Upam, da se bolezen, ki se je pojavila, ne bo prenesla še na koga. To je primarni cilj, z upanjem, da drugi ne bodo imeli težav. Cretu v Celju ne more igrati zaradi rumenih kartonov, vrača se Vrhovec. Verjamem, da bo Milec znova na razpolago in upam, da ostanemo zdravi. Čaka nas tekma proti nasprotniku, za katerega vemo, kako igra. Treba jim je zapreti sredino igrišča, onemogočiti neposrednost in tekmo zmagati.”
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10