Članek
Napovednik kroga št. 24: v sredo ob 17:30 v Celju
NA ZGOŠČENOST S SILO, Z MOČJO
Foto: Grega Wernig
Nadaljevanje boja za vrh, v sredo nas že čaka gostovanje v Celju.

“Naslednji tekmec bo drugačen, kot je bil Tabor. Imajo proces, ki traja, kar v preteklosti ni bila njihova značilnost. So dobro uigrani, želijo igrati hitro naprej, izkoristiti prostor za branilci s podajami in vtekanji. Da bomo uspešnejši, moramo biti odlični v naši izvedbi. Prejšnje 3 tekme so pokazale, da imamo problem učinkovitosti, ki se vleče že dalj časa. Da ga odpravimo, bo treba biti odločen, vztrajen. Tekmecem moramo vsiliti, kar mi želimo in se več pojavljati v območjih, kjer ‘gori’, kjer je najtežje. Kjer je nasprotnik zgoščen, bo treba iti s silo, z močjo,” v napovedniku naslednje tekme Darko Milanič.

Vrača se po kazni Vrhovec, tokrat ima prepoved igranja Cretu (4 rumeni kartoni). Kako je s preostalimi s seznama manjkajočih na zadnji tekmi?
“Stanje se ni bistveno spremenilo. Milec ima prepoved nastopa s strani zdravniške službe, Dervišević še ne trenira zaradi bolezni. Prav tako Zahović, ki je še poškodovan, prav tako Klinar. Mulahusejnović se je priključil moštvu, opravil nekaj treningov, a je v precejšnjem zaostanku. V kadru bo znova Maher, glede na situacijo večjih sprememb pri sestavi moštva ne gre pričakovati.”

Med igralci, ki so bili na igrišču vseh 270 minut, je Nemanja Mitrović. Vse 3 tekme je odigral v navezi z Luko Koblarjem: “Kar dobro sva se ujela in menim, da tudi solidno odigrala dosedanje skupne tekme. Luka ima potencial, veliko dobrih značilnosti, je levičar z dobro podajo, igra v pravem klubu. Lahko samo razmišlja o nogometu, ima možnost učiti se od starejših soigralcev z izkušnjami in od trenerja, ki je prav tako igral na štoperskem položaju, tako da ima možnost dodatnih nasvetov. Je na dobri poti in s prizadevnostjo, pravim razmišljanjem lahko od vsakogar pobere vse najboljše.”

Na prvem gostovanju v jesenskem delu sezone v Celju (poraz z 1:2) ga še ni bilo z nami, je pa prispeval delež, da je mreža ostala nedotaknjena ob zmagi v Ljudskem vrtu z 1:0.
“Imeli smo nekaj težav na prejšnji tekmi, ko smo tesno zmagali. Celje ima dobro ekipo, to dokazujejo z igro in rezultati že zadnjih nekaj mesecev. So živahni, agresivni, veliko tečejo, toda gledati moramo nase, na svojo igro. Igrati moramo pametno, dovolj racionalno in vemo, po kar gremo v Celje. Po 3 točke. To nam je cilj in storili bomo vse, da bo uresničen. Smo v napornem ritmu, zdaj so nas nekoliko razredčile bolezni in poškodbe, tako da morajo biti vsi igralci v pripravljenosti za nastop. Tekmo s Taborom smo odmislili, še bo veliko vzponov in padcev. Pred nami je še 13 tekem, veliko točk na razpolago in verjamem, da bomo nadaljevali boj za naslov s tremi iz Celja.”

Krog št. 24. Celje - Maribor. Sreda, 17:30.

25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10