Članek
Krog št. 24 bo ostal zabeležen s 1. porazom v spomladanskem delu, vtisi s klopi in igrišča
VELIKO PRI ŽOGI, MAJHEN UČINEK
Foto: Grega Wernig
Iz Celja brez točk, krog št. 24 bo ostal zabeležen s prvim porazom v spomladanskem delu. Pogled s klopi in z igrišča na razplet štajerskega derbija.

Darko Milanič: “Načrt je bil drugačen. Nemirno smo začeli tekmo, potem pa ujeli ritem in imeli nekaj situacij, ki bi se lahko razpletle drugače. Z veliko pritiska in številnimi prekinitvami, toda brez učinka. Po tem, kar je bilo dobrega v 1. polčasu, ko tekmecem nismo dovolili, da nam resneje ogrozijo vrata, se je zgodilo, da so z lepim protinapadom izkoristili trenutek, ko smo bili preveč odprti na naši desni strani in po prejetem zadetku se več nismo uspeli vrniti. Nenatančni smo bili pri sprejemih, nismo prebili njihove agresije in do pravih, 100-odstotnih priložnosti nismo prišli, čeprav smo veliko časa prebili na njihovi polovici igrišča.”

Blaž Vrhovec: “Prvi gol je bil odločilen. Celjani so izkoristili to, v čem so dobri, mi pa smo bili prenaivni pri odzivu. Ta gol je pomenil tudi prelomnico dvoboja. Ne gre nam, znašli smo se v negativni fazi, toda treba se je zbrati in vztrajati, da obrnemo krivuljo. Še veliko tekem je do konca prvenstva, boj se nadaljuje. V soboto je treba zmagati in potem nadaljevati naprej z dodatno energijo.”

Rene Mihelič: “Celje je potrdilo kvaliteto, prišli smo pred kazenski prostor, toda iz naših situacij nismo uspeli priti do vodstva. Manjkala je zadnja podaja, prvi gol Celja pa je odpeljal tekmo v neželeno smer. Smo pod pritiskom, a s tem se moramo soočiti in tega smo vajeni. Maribor se vedno bori za naslov, za trofeje. Zavedamo se, da trenutno izhodišče ni dobro, toda situacijo lahko izboljšamo in obrnemo. Vsak pri sebi moramo oddelati 100-odstotno na vsakem treningu in to prenesti na tekme. Popraviti moramo učinkovitost, še 12 tekem je pred nami, še 36 točk je na voljo. Moramo ostati zbrani, mirni in narediti vse za preobrat. Škoda, da prva nastopa po vrnitvi ne bom pomnil po rezultatski uspešnosti. Opazno je, da je liga napredovala, več ekip je konkurenčnih kot pred desetimi leti. Ne morem še biti najbolj zadovoljen s svojo igro, za menoj je dolg premor in trudim se narediti, kar je mogoče. Počutim se dobro, boril se bom za minutažo in upam, da se bodo rezultati obrnili na boljše.”

Po tekmi v sredo regeneracijski trening in že usmeritev k naslednji preizkušnji. Sobota, Bravo. Nazaj v Ljudski vrt.
“Poraz je boleč, a je hitro pred nami naslednja tekma. Ne preostane nam nič drugega, kot da se zberemo, potisnemo dogodke v Celju na stran in proti tekmecu, ki kaže solidne predstave, odigramo neprimerno boljše,” je poudaril trener ob zasuku k novemu izzivu.
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10