Članek
V sobotno tekmo z jasnim ciljem: Zmaga in povrnitev zaupanja
“FAJT” DO LIMITA
Foto: Grega Wernig
Vrnitev v Ljudski vrt, v iskanju novega vzpona. Naslednja tekma v uvodni spomladanski seriji ne potrebuje dodatnega napovednika.

“Čeprav bo peta v nizu, gremo odločno v tekmo. V ‘fajt’ do limita zmožnosti. Da povrnemo zaupanje vseh. Zavedamo se, da moramo boljše. Iščemo rešitve, skupaj s fanti. Doslej smo imeli navidezen nadzor igre, zdaj moramo biti pogumnejši, konkretnejši v zadnji tretjini. Z večjimi menjavami ritma, s kakovostnimi podajami, vtekanjem,” v pričakovanju sobotnega dvoboja v Ljudskem vrtu Darko Milanič, ko bomo skušali obrniti rezultatsko krivuljo spet navzgor. Tudi s kakšnim orožjem več?

“Kot trenutno kaže bo z nami Milec, storili bomo vse, da bo nared za nastop. Moštvu se je pridružil tudi Dervišević, a po bolezni še ne bo mogel igrati. Vrača se Cretu, Pihler in Mulahusejnović sta kaznovana, Zahović in Klinar še vedno poškodovana.”

Vse štiri tekme spomladanskega dela je odigral Mitja Viler, na zadnjih treh tudi v drugačni vlogi, s kapetanskim trakom. “Gre za veliko čast, v ponos mi je, da sem kapetan. To je vse del kolektiva, moja osnovna naloga je, da dobro odigram. Potem pa nas je tukaj več igralcev, da izrazimo mnenje in moštvu namenimo besede spodbude, ki so v tem zgoščenem ritmu dobrodošle.”

V situaciji, ko moštvu ne gre po načrtih, bo ustrezen odziv še posebej pomemben.
“Fokus je izključno in samo na sobotni tekmi. Vse atome moči, ki jih imamo v tem ciklu zaporednih tekem, bo treba aktivirati in premagati goste, ki so naredili velik napredek glede na jesenski del. Pričakujemo jih lahko v čvrstem bloku, so pa postali nevarnejši v fazi napada in imajo samozavest po dobrih rezultatih. Toda oziramo se nase in se zavedamo, da potrebujemo serijo. Podobno kot v jesenskem delu, da si povrnemo nasmeške na obraze in samozavest. Težko je po porazu, a je k sreči hitro na vrsti naslednja tekma in želimo to serijo zaključiti pozitivno. Z zmago.”

Krog št. 25. Maribor – Bravo. Ljudski vrt, sobota, 17:15.36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12