Članek
Tukaj so še preostali vtisi s klopi in igrišča po neprijetni soboti v Ljudskem vrtu...
TEŽKO JE BREZ POZITIVNE ENERGIJE
Foto: Grega Wernig
Drugi zaporedni poraz je vznemiril strasti med navijači, ob tem pa že takoj po zadnjem sodniškem žvižgu privedel do trenerjevega odstopa. Darko Milanič je v izjavi po tekmi izpostavil, da se umika s položaja trenerja.

Med analizo dvoboja z Bravom je poudaril: “Ko si pod takšnim pritiskom, kot smo mi, ko je prisotnih toliko kritik, je fantom bistveno težje igrati. To je opazno na vsakem koraku, to se čuti. Nismo dobro opravili svojega dela na zadnjih dveh tekmah, tega se zavedamo. Sem pa mnenja, da se je negativno ozračje okoli kluba odrazilo na igro. Večina igralcev tega ni vajena, niso mirni pri sprejemih, zvrstijo se napake in potem se je zgodilo, kar se je. Dobro smo začeli, bili prisotni, potem pa nam je negativna situacija z vodstvom gostov obrnila tekmo v drugo smer. V takšnih razmerah je težko nadaljevati, ker nimamo pozitivne energije, da bi lahko obrnili dogajanje v pravo smer.”

Najtrofejnejši trener na vijol’čni klopi (skupaj 12 lovorik) je ocenil, da je čas za slovo.
“Ponosen sem, da sem bil dolgo del te zgodbe. Zelo ponosen, tukaj je bilo storjenega ogromno dobrega dela. Situacija pa je takšna, da se mora zgoditi nekaj drastičnega. Počutim se odgovornega, zelo odgovornega, za nič pa krivega. V karieri športnika je to en trenutek, ena epizoda, preko katere moraš iti. Pogovoril sem se s športnim direktorjem in po mojem mnenju je čas, da se poslovim.”

Preden je trener predstavil svoje stališče, je v pogledu z igrišča pred mikrofone stopil Andrej Kotnik: “Ko ti ne gre, ti ne gre… Ostali smo nepotrebno z igralcem manj, pred tem dobili gol iz enajstmetrovke, še enega na hitro pred odmorom in potem se je težko vrniti. Ves 2. polčas smo se mučili in res škoda, da nismo uspeli prej priti do zadetka, da bi še imeli nekaj časa, da bi obrnili tekmo. Zavedamo se, v kakšni situaciji smo se znašli, toda treba je ostati miren, stopiti skupaj. Moramo izkoristiti teh nekaj dni, ko ne bo tekme, da se zberemo, pogovorimo, dvignemo glave, dobro oddelamo treninge in gremo naprej. S pozitivo v naslednje tekme.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12