Članek
Odgovorno dejanje v skladu z razmerami po državi: do konca marca brez tekem
PREKINITEV PRVENSTVA!
Foto: Grega Wernig
Nov ukrep v skrbi za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom (SARS-CoV-2): po državi je razglašena pandemija in v takšnih razmerah je treba odgovorno ravnati tudi v športu. Odbor za nujne zadeve pri Nogometni zvezi Slovenije je sprejel sklep o prekinitvi prvenstva do konca marca, tako da v soboto ne gremo v Domžale, 21.3. pa ne bo tekme proti Aluminiju v Ljudskem vrtu.

Pojasnilo naše krovne nogometne organizacije: “Nogometna zveza Slovenije z današnjim dnem prekinja vsa tekmovanja pod svojim okriljem, potem ko je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) včeraj razglasila pandemijo koronavirusa, širom Slovenije pa se s ponedeljkom zapirajo tudi vse izobraževalne ustanove. NZS je ocenila, da je morebitno tveganje okužbe previsoko, da bi se nogometna tekmovanja nadaljevala, zato je z današnjim dnem prekinila vsa tekmovanja pod svojim okriljem, poleg tega NZS priporoča tudi prekinitev vseh treningov za vse mlajše in mladinske selekcije. Ukrep za zdaj velja do konca marca. Ker se razmere hitro spreminjajo, bomo še naprej pozorno spremljali situacijo in v skladu s tem sprejemali nadaljnje ukrepe.”

Obvestilo Nogometne šole NK Maribor
V skladu z napotki oz. ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in NZS smo tudi v Nogometni šoli NK Maribor sprejeli ukrepe, s katerimi bomo omejevali možnosti okužbe s koronavirusom. Z 12.3. so do nadaljnjega (predvidoma do konca marca 2020) odpovedane VSE aktivnosti selekcij od U7 do vključno U13. Selekcije od U14 do U19 bodo trenirale po prilagojenem (individualnem) programu, ki bo predstavljen posameznim selekcijam. V omenjenem obdobju so odpovedane vse tekme, ob uradnih tudi prijateljske.

25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10