Članek
Prve informacije o morebitnem razpletu sezone 2019/20 na slovenskih in evropskih igriščih
OB NAJ SCENARIJU V MAJU IN JUNIJU
Če bodo razmere omogočale, do konca letošnje sezone še 5x v Ljudski vrt
Foto: Grega Wernig
Znane so prve informacije o naslednjih korakih nogometne sezone, seveda v primeru, da bi se razmere izboljšale. Slovensko prvenstvo bi se ob uresničitvi vseh želja in zajezitvi koronavirusa nadaljevalo v maju ter bi bilo zaključeno v juniju.

Ker je nemogoče z gotovostjo trditi, kdaj se bo sezona lahko nadaljevala, tako doma kot v Evropi, je za zdaj pripravljenih več scenarijev. UEFA je vsem nacionalnim zvezam s preložitvijo Eura omogočila, da ligaška tekmovanja zaključijo do konca junija 2020, medtem ko bi se nova evropska sezona pričela s prvim kvalifikacijskim predkrogom julija 2020. To pomeni, da glede na izredno situacijo, časa za odmor med prvenstvoma praktično ne bi bilo.

Pripravljenih je več različnih rešitev in ko se bo pandemija pričela umirjati ter bo mogoče določiti realne okvirje za dokončanje letošnje sezone, bodo sprejeti prvi sklepi. Koledar tekmovanj bodo v prihodnjih dneh pripravile in dokončno sestavile posebne delovne skupine.

Še naprej pa velja zlato pravilo: bodimo odgovorni in prilagodimo svoje delovanje situaciji primerno. Pozorno spremljajmo ukrepe in priporočila odgovornih. Pazimo nase, na naše najbližje in vse okoli nas.

#OstaniDoma
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
65
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Tabor Sežana
37
Domžale
36
Triglav
31
Rudar
10