Članek
Saša Gajser o podaljšanju individualne vadbe in stikih z igralci
V OSPREDJU TEK, ŽOGE ŠE NISO DOVOLJENE
Foto: Grega Wernig
Prilagajanje se nadaljuje. Še vedno se stanje ni izboljšalo do te mere, da bi se kaj spremenilo glede nogometnih aktivnosti. Podaljšano je obdobje individualne vadbe, Ljudski vrt ostaja oaza miru.

Kako te dni poteka komunikacija z igralci, pojasnjuje Saša Gajser: “Smo v stikih po telefonu, z različnimi aplikacijami. Pomagamo si tudi z organizacijo videokonference, za pogovor o treningih v tem obdobju in tudi o drugih zadevah, ki so bistvenega pomena glede na razmere. Pomembno je, da so fantje odgovorni in se zavedajo situacije. Tukaj je treba izpostaviti, da je klub pokazal visoko raven organiziranosti in odgovornosti, saj smo vsi skupaj takoj po izbruhu epidemije dobili jasna navodila. Fantje vedo, kako se spoprijeti z nevarnostjo. Ostajajo v izolaciji, z omejenim druženjem."

Od prekinitve skupnih treningov velja drugačen režim, ki ga prej nismo poznali.
"Aktivnosti potekajo po individualnih načrtih. Fantje so razdeljeni v skupine, načrti se prilagajajo tudi posameznikom. Delo nadzorujemo s spremljanjem preko GPS-naprav, vendar nimamo težav, saj fantje upoštevajo navodila. Edina pomanjkljivost v tem obdobju je, da nismo mogli dodati treningov z žogo. Po navodilih zdravstvene službe še ne smemo uporabljati rekvizitov, tako da ostajamo pri teku za vzdrževanje kondicije. Zato je dodatnega pomena
psihološka priprava, ko se vsak posameznik mora zavedati, da v tem trenutku razmere za trening ne morejo biti optimalne in ostajamo v fazi prilagajanja.”

Ker smo imeli do soočenja z novimi razmerami tudi nekaj težav s poškodbami, za vse program ni enak.
"Ker se je treba izogibati stikom, veseli, da se stanje v tem pogledu izboljšuje. Milec se že boljše počuti. Če se bo prvenstvo res nadaljevalo maja, bo lahko igral. Klinar je tako v največjem zaostanku in bi se po zdajšnjih predvidevanjih v začetku junija lahko vrnil na treninge. Ostali so okej. Program je prilagojen, tako da tisti, ki so bili v zaostanku s treningi, dobijo več teka in podobnih vaj, ostali pa imajo enake zadolžitve. Načrt je zastavljen, tako da bi vsi, ko se bodo spet začeli skupni treningi, prišli v stanju, ko bomo lahko naredili nadgradnjo."
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10