Članek
Direktor Bojan Ban predstavil sklep kluba o prvi vitalni odločitvi v športnem delu
NOVI ŠPORTNI DIREKTOR: OLIVER BOGATINOV
Foto: Grega Wernig
Po zastavljenih smernicah prihodnjega delovanja kluba so znane tudi prve kadrovske poteze: novi športni direktor NK Maribor je Oliver Bogatinov.

Odločitev vodstva kluba je predstavil direktor Bojan Ban: “Kot je že napovedal predsednik Drago Cotar, smo v klubu v preteklih dneh zastavili smernice prihodnjega delovanja. O poslovnem delu več v prihodnjih dneh, tudi v odvisnosti od vladnih ukrepov. Začnimo novo zgodbo s predstavitvijo novosti iz športnega dela.

Zadnja odigrana tekma pred prekinitvijo tekmovanja je imela za nas več posledic, ne samo izgube točk: na njun predlog sta se poslovila najprej Darko Milanič, najtrofejnejši trener v zgodovini kluba, nato Zlatko Zahovič, daleč najuspešnejši funkcionar v zgodovini NK Maribor. Obema bi se v imenu kluba in v svojem osebnem imenu iskreno zahvalil za fantastično sodelovanje, za vse uspehe, ki smo jih skupaj dosegli v prejšnjih letih, tako pri športnih rezultatih kot pri razvoju in utrjevanju blagovne znamke.

Zdaj se je treba lotiti nove zgodbe, stopiti na novo pot. Situacija, v kateri smo se ob izbruhu pandemije znašli vsi skupaj, ni od nas zahtevala, da novo strokovno vodstvo izberemo že naslednji dan. Tekmovanje je bilo prekinjeno, skupni treningi prepovedani. Imeli smo čas za analizo, pripravo nove strategije. V vodstvu kluba smo si bili enotni, da ob vitalnih strokovnih odločitvah najprej izberemo športnega direktorja. Imeli smo enega kandidata, njegove smernice prihodnjega delovanja so enake klubskim in dogovor je bil hitro sklenjen. Z zadovoljstvom sporočam, da je novi športni direktor NK Maribor gospod Oliver Bogatinov. Menimo, da je po strokovni plati, po poznavanju klubskega ustroja vreden zaupanja in najprimernejši za vzpostavitev novih vijol’čnih tirnic, kar je potrdil na svoji in z delom med dosedanjim sodelovanjem s klubom v vlogi strokovnega vodje nogometne šole.

Gremo na novo pot, vsi skupaj. Šport nasploh, ne samo nogomet, je na prelomnici in se bo v prihodnjem obdobju znašel v negotovi, težki situaciji. Zadeva je resna, pred nami so drugačni časi, kot smo jih bili vajeni v zadnjih letih. Ekonomski učinki, ki jih prinaša trenutna situacija, bodo veliki. Klubi se morajo na novo struktirati, posledično je čas tudi za resetiranje NK Maribor in način dela v skladu s prilagajanjem na novonastale razmere. Dela je veliko, športni direktor se ga loteva takoj s prevzemom funkcije in mu želimo uspešno delovanje ter obilo sreče v novi vlogi.”
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3