Članek
Darovanje krvi v ponedeljek, torek in četrtek, na Srednji zdravstveni šoli v Mariboru. Med 7:30 in 12:00.
STOPIMO SKUPAJ, POMAGAJMO
Vijol’čna kri za vse ljudi. Običajno ob koncu poletja, tokrat v začetku pomladi. Zaradi izrednih razmer, ko začenja primanjkovati tudi zalog krvi, smo pri NK Maribor v sodelovanju z UKC Maribor in Rdečim križem priskočili na pomoč z organizacijo darovanja krvi.

Kje? Na Srednji zdravstveni šoli, Trg Miloša Zidanška 3, Maribor
Kdaj? Med 30.3. in 2.4. V ponedeljek, torek in četrtek od 7.30 do 12. ure.

Krvodajalstvo ni nevarno. Upoštevajmo navodila in stopimo skupaj. Pomagajmo! Vsakega udeleženca skupne akcije čaka darilo NK Maribor, skupaj lahko naredimo največ.

Pomembne informacije zaradi epidemiološke situacije in dodatnih zaščitnih ukrepov, s katerimi krvodajalcem in zaposlenim omogočajo varno okolje ter varen odvzem krvi:
- odvzem krvi je preseljen iz Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor na začasno zunanjo lokacijo na Srednji zdravstveni šoli
- vsak krvodajalec se mora pred prihodom OBVEZNO NAJAVITI na termin z namenom preverjanja ustreznosti za odvzem krvi in odsotnosti bolezenskih znakov in upoštevanja ukrepov za preprečevanje prenosa COVID-19: tel. št. za najavo krvodajalcev: 041 320-796 ali 02/321 22 71
- zaradi prilagojene organizacije in izvedbe akcij so vabljeni predvsem krvodajalci, ki so že darovali kri

Ob tem pa velja poziv, da se odzivamo na sms vabila k darovanju, ki jih dobimo od Rdečega križa. Urgentne operacije še potekajo, poraba je precejšnja in z darovanjem krvi lahko damo neprecenljiv prispevek k reševanju življenj.

Dodatna pojasnila
Trenutno niste primerni za darovanje krvi: če ste v zadnjih 28 dneh potovali izven Slovenije (velja za vse države EU in druge celine), če imate prehlad, kašljate in kihate, imate povišano telesno temperaturo, prebolevate nalezljivo bolezen, ste bili v stiku z obolelo osebo, ste v zadnjih 28 dneh preboleli nalezljivo bolezen.

#MiSkupajEnoSmo5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3