Članek
Vijol’čna karantena: Rok Kronaveter
DRUŽINA, TRENING, ŠOLA
Smo že v tretjem tednu, odkar ni skupnih treningov in nogomet ostaja v negotovosti glede nadaljevanja sezone. Ljudski vrt je zaklenjen, prilagajanje na razmere se nadaljuje.

Kako potekajo trenutki karantene, pojasnjuje Rok Kronaveter: “Po ustaljenem ritmu. Po zajtrku imamo z otroki šolske obveznosti, ki jih dobivajo domov, to opravimo skupaj. Potem sledi kosilo, popoldanski čas pa je zame, namenjen treningom. Iz kluba nam trenerji pošljejo temeljite načrte vadbe, vsak dan imamo en trening. Med čakanjem na vrnitev v Ljudski vrt in nadaljevanje skupnih aktivnosti moramo ohranjati ustrezno stopnjo pripravljenosti, preostanek dneva pa nato preživim ob druženju z otroki, ko se pomerimo tudi v kakšnih družabnih igrah, vmes se slišim s starši in s prijatelji.”

Ostani doma ostaja zlato pravilo trenutnega obdobja, tudi za družino Kronaveter.
“Več je časa za družino, to je pozitivna plat skupne karantene. Prej, ko smo bili v tekmovalnem ritmu, smo imeli drugačen ritem, s prilagajanjem na moje obveznosti. Še posebej ob vikendih, ko smo imeli tekme in bili po tistih karantenah, ki smo jih bolj vajeni. Nogometnih karantenah. Zdaj je prav in izjemnega pomena, da smo vsi disciplinirani ter spoštujemo navodila. To je najmanj, kar lahko vsak posameznik prispeva k reševanju oz. krajšanju trajanja te neprijetne situacije. Ob neizmerni zahvali zdravstvenim delavcem za spopadanje s trenutnimi razmerami in pomočjo, ki jo omogočajo vsem obolelim.”

Ob življenjskih je med koronakrizo na preizkušnji tudi ohranjanje moštvenega duha, v naši slačilnici je utrip pozitiven.
“Ves čas smo v stiku po telefonu, se pogovorimo o težavah, ki se pojavljajo, si izmenjamo informacije o treningih ter se spodbujamo. V teh trenutkih je pomemben tudi psihološki vidik, s pravo voljo in pozitivno miselnostjo. Da lažje preobrodimo zdajšnje obdobje, ko se je življenje skoraj ustavilo, v našem primeru pa ne moremo skupaj trenirati in lahko le čakamo, kakšna bodo nadaljnja navodila.”

Informacije, kako naprej z nogometno sezono, še niso znane. Ob vrnitvi v skupni delovni ritem pa se bo vijol’čni projekt nadaljeval na novih temeljih.
“Vmes so se zgodile spremembe, odšla sta športni direktor Zlatko Zahovič in trener Darko Milanič, ki sta veliko prispevala k odličnim rezultatom kluba v zadnjih letih. Vodstvo kluba se je moralo odzvati, igralci smo bili takoj obveščeni o izboru novega športnega direktorja in ob tej priložnosti bi Oliverju Bogatinovu zaželel veliko sreče ter uspeha v novi vlogi. Mi mu bomo skušali delo precej olajšati in storili bomo vse, kar je v naši moči, da bi bila nova vijol’čna zgodba uspešna, ko bo spet čas za nogomet.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
65
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Tabor Sežana
37
Domžale
36
Triglav
31
Rudar
10