Članek
Akcija darovanja krvi uspela tudi v izrednih razmerah in bo zaradi velikega odziva podaljšana do 6.4.
ZBRALI 50440 mL KRVI
Zaključen je vijol'čni teden darovanja krvi. V akciji, ki smo jo izpeljali v sodelovanju z UKC Maribor in Rdečim križem Maribor, smo zbrali 50440 mL krvi ter namenili dragocene prispevek k ustreznim zalogam krvi.

Med akcijo, ki je potekala v ponedeljek, torek in četrtek, smo imeli velik odziv ljudi s plemenitim namenom. Ne glede na izredne razmere so klici vseh, ki so se odzvali našemu povabilu, da skupaj pomagamo, presegli kapacitete na zunanji lokaciji na Srednji zdravstveni šoli, tako da bo akcija podaljšana še v prihodnji ponedeljek, saj zdravstvene ustanove potrebujejo nenehen dotok sveže krvi, ker imajo nekatere sestavine krvi življenjsko dobo le nekaj dni.

“Hvala NK Maribor, hvala Rdečemu križu in hvala vsem krvodajalcem za odziv. V UKC Maribor potrebujemo vsak teden 300 doz krvi, tako da je prispevek v tem tednu. Vabilo pa velja tudi v prihodnje. Pridite in darujte kri, ker jo nujno potrebujemo,” je poudaril dr. med. Matjaž Vogrin, strokovni direktor UKC Maribor.

Krvodajalske akcije sicer potekajo vsak ponedeljek, torek in četrtek, med 7.30 in 12. uro na novi zunanji lokaciji, Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Maribor (Trg Miloša Zidanška 3, 2000 Maribor). Krvodajalci bodo tudi v prihodnje vabljeni preko sms vabila, v katerem jih bodo prosili za povratni klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje. Krvodajalce, ki se sami odločijo za prihod, pa naprošajo, da pred prihodom na krvodajalsko akcijo vedno pokličejo za darovanje telefonski številki Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor: 041 320 796 ali 02 321 22 71.

#MiSkupajEnoSmo

5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3