Članek
Vijol’čna karantena: Luka Koblar
IZKORISTITI ČAS ZA UČENJE
"Priporočam ogled serije La Casa de Papel, 4. sezono sem pogledal skoraj v kosu"
Minil je en mesec brez nogometa. Premor, ki smo ga bili doslej vajeni le med zimskim premorom. Tokrat kot premor zaradi višje sile. Ne samo nogomet, življenje nasploh je zaradi koronavirusa dobilo povsem novo dimenzijo. Kako preživlja dneve karantene najmlajši član vijol’čne začetne enajsterice do prekinitve v spomladanskem delu, Luka Koblar?

Treningi v času samoizolacije?
“Tekaški del oddelam zunaj, treninge za moč pa opravljam v stanovanju. Na blazini in s pripomočki, ki jih imam doma. Preko whatsappa imamo skupino, kjer nam kondicijski trener pošilja program aktivnosti in je delo organizirano tudi v trenutkih, ko lahko poteka samo na daljavo.”

Koliko si v stiku s soigralci, s kom največ?

“Veliko se slišimo preko socialnih omrežij, se pogovorimo o različnih zadevah. Največ pa sem v stiku z Nardinom, podobno kot je že bilo v slačilnici.”

Hrana od doma ali po naročilu, z dostavo?
“Zajtrk si pripravim sam, to je moj običaj. Kosilo pa je v mamini domeni, saj še živim doma. Ves ta čas med pandemijo nisem naročeval ničesar, jem zdravo in pazim na prehrano. Edino, čemur se ne morem upreti, je čokolada. K sreči mi telo dopušča to razvado, vendar potem oddelam trening in je okej.”

Tvoj novi hobi?
“Igranje računalniških iger, tega je zdaj nekaj več. A pazim, da ne preveč. Glavnina časa je namenjenega za učenje, moram opraviti še preostale šolske obveznosti. Da zaključim šolanje na srednji trgovski šoli, program ekonomski tehnik.”

Brez česa ne bi šlo med karanteno?
“Brez telefona. Tako da skrbim, da je polnilec vedno na vidnem mestu (smeh).”

Kaj najbolj pogrešaš?
“Treninge s soigralci.”

Priporočilo filma ali serije?
“Jasno imamo vsi skupaj zdaj več časa kot prej, tudi pred majhnimi ekrani. Tistim, ki je še niso spremljali, priporočam ogled serije La Casa de Papel oz. Money Heist. Četrto sezono sem pred dnevi pogledal skoraj v kosu, del za delom. Tako kot mnogi po svetu komaj čakam, da bo na vrsti peta sezona.”

Kaj bereš pred spanjem?
“Šolske skripte o marketingu (smeh). Potem pa še nekaj najpomembnejših novic o koronavirusu in celotni situaciji po svetu.”

Prva poteza po koncu ukrepov?
“Najprej v Ljudski vrt. Z veseljem na skupni trening. Potem pa si bom znova vzel čas za druženje s prijatelji, ki jih zdaj lahko slišim le po telefonu.”

Nogomet po koronakrizi?
“Vsi bomo komaj čakali na trenutek, ko bomo začeli s tekmami. Premor se je zavlekel, tako da bo treba najprej opraviti skupne priprave, da bomo spet ujeli stik z žogo in vrnili tekmovalne občutke. Glede nadaljevanja sezone pa ni dileme, želimo igrati naprej in zmagovati. Tekmo po tekmo, saj sezona ni izgubljena. Še vedno smo lahko prvaki. Po takšnem premoru se ekipe spremenijo, nekaj bo tudi negotovosti in zdaj se bo lahko vse premešalo na novo. Kot da bi začeli spomladanski del po dolgem vmesnem zimskem premoru.”
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3