Članek
Prvi možni termin bi lahko bil 23.5., a je bolj verjetno, da bi se vrnili na igrišče 30.5. ali najkasneje 6.6.
3 PREDLOGI ZA NADALJEVANJE PRVENSTVA
Foto: Grega Wernig
Kakšna je trenutna usoda slovenskega nogometnega prvenstva 2019/20? Ob upoštevanju smernic Uefe in Fife ter ukrepov vlade Republike Slovenije še niso omogočeni pogoji za začetek treningov, se pa pripravlja načrt za obdobje, ko bo spet čas za nogomet. Klubi so vzpostavili dialog, posredovali predloge vodstvu tekmovanja in znane so informacije o tem, kako naprej. Sklep Nogometne zveze Slovenije prenašamo v celoti.

“NZS je na današnji video konferenci klubom predstavila scenarije za nadaljevanje prvenstva. Možnost organizacije tekem je sicer odvisna od ukrepov države, ki zaenkrat športne dogodke še omejujejo. V kolikor bodo razmere v Sloveniji dovoljevale, da vlada omili oziroma sprosti ukrepe, bi se lahko državno prvenstvo nadaljevalo predvidoma konec maja. Izvršni odbor NZS je na svoji korespondenčni seji sprejel sklep o zaključku nekaterih tekmovanj.
 
Teoretično bi prvi možni termin lahko bil 23.5., čeprav je bolj verjetno, da se bodo prvenstva nadaljevala 30.5. ali najkasneje 6.6. in se predvidoma zaključila pred 25.7. NZS je predstavila še predlog, da se v okviru istih terminov zaključi tudi pokalno tekmovanje, ki bi se odigralo po skrajšanem programu – po ena tekma v polfinalu in finalu, vse tekme pokalnega tekmovanja bi lahko bile odigrane na nevtralnem igrišču. V kolikor se bodo tekme lahko odigrale, bodo te za zaprtimi vrati oziroma brez gledalcev.
 
Za NZS je poglavitnega pomena zaščita zdravja nogometašev in vseh akterjev nogometnih tekem in treningov, zato je v sodelovanju s stroko (zdravstveno komisijo) za primer sprostitve ukrepov že pripravila navodila za varno treniranje. Ta navodila naj bi poskrbela za bistveno zmanjšano možnost okužbe nogometašev med trenažnim procesom.
 
Ravno zaradi zaščite zdravja akterjev je izvršni odbor NZS sprejel odločitev o zaključku tekmovanj na mladinski in amaterski ravni. Tako so se, po sklepu IO, z 12. 3. že zaključila tekmovanja v obeh 3. SNL (vzhod in zahod), prvi in drugi mladinski in kadetski ligi, ligi U-15 za dečke, dekliških kategorijah U-17, U-15 in U-13, ter vsa tekmovanja v futsalu. Zaključena sta tudi Ženski Pokal Slovenije in Mladinski Pokal Slovenije. O načinu sestave lig za naslednjo sezono bodo odločali organi NZS.”

32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
65
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Tabor Sežana
37
Domžale
36
Triglav
31
Rudar
10