Članek
Z razumevanjem in solidarnostjo sprejeti novi pogoji bodočega sodelovanja
ZAHVALA ZA ZAUPANJE
V pričakovanju nadaljevanja skupnih aktivnosti enotno tudi pri soočanju z razmerami
Foto: Grega Wernig
Nov teden začenjamo z novo informacijo o aktualnem dogajanju v Ljudskem vrtu. Tokratna tema je finančne narave, s sprejetimi ukrepi za vijol'čno prihodnost ob edinem vodilu, kako zagotoviti stabilno delovanje tudi na daljši rok. Po pogovorih z igralci so znani sklepi klubskega vodstva, ki se kot vsi po svetu mora spopasti z neprijetno situacijo in iskanjem ustreznih rešitev pri prilagajanju NK Maribor na novonastale razmere.

“V prvi fazi smo opravili pogovore z zaposlenimi in drugimi delujočimi v klubu o posledicah, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa ter z vsemi dosegli sporazume. Nato smo pripravili načrt za pogovore z igralci, katerim so bili predstavljeni pogoji klubske usmeritve med kriznimi razmerami in nasploh v prihodnjem obdobju. Nismo delovali enostransko, prisluhnili smo tudi njihovim predlogom, saj se zavedamo, da le skupaj lahko najdemo ustrezne rešitve. Namen je dosežen, deležni smo bili razumevanja in solidarnosti v teh negotovih časih ne samo za nogomet, ampak celotno družbo ter gospodarstvo,” je pojasnil poslovni direktor Bojan Ban.

O razpletu športni direktor Oliver Bogatinov: “Mi skupaj eno smo je slogan Maribora, ki še kako drži. Danes lahko oznanimo, da so tudi igralci in trenerji sprejeli nove pogoje bodočega sodelovanja. Ti izražajo veliko mero razumevanja in solidarnosti na trenutno situacijo doma ter po svetu ter hkrati potrjujejo ambicioznost, katera je v Mariboru vedno na najvišjem nivoju. Način, da smo novi dogovor dosegli v skupnem konsenzu in enotno (z izjemo nekaterih posameznikov, ki imajo svoje pomisleke in smo jim še dali nekaj časa za odločitev), pa potrjuje naš slogan ne samo v besedah, ampak tudi v dejanjih.”
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3