Članek
V pričakovanju nadaljevanja sezone potrditev, s kom v nov projekt na vijol'čni klopi
NOVI TRENER JE SERGEJ JAKIROVIĆ
Kadrovska križanka je sestavljena, znano je, kdo bo vodil moštvo v novem vijol'čnem projektu. Novi trener NK Maribor je 43-letni Sergej Jakirović, rojen 23. decembra 1976, ki se je uveljavil kot hit trener hrvaške lige na klopi moštva HNK Gorica, ko je novinca v prvoligaški druščini popeljal do 5. mesta in poskrbel tudi za posamični napredek do tedaj manj uveljavljenih posameznikov. Na klopi HNK Gorica je bil 616 dni, kot zanimivost velja izpostaviti, da je vmes osvojil 39 od 54 možnih točk proti klubom z zgornjega dela lestvice hrvaškega nogometa (Rijeka, Hajduk, Osijek).

»Kot igralec je imel reprezentančne in izkušnje iz skupinskega dela evropskih tekmovanj, kot trener je premagoval boljša moštva od svojega, kar je za evropski Maribor zelo pomembno. Z delavnostjo in energijo, ki jo izžareva na igrišču, pa verjamem, da bo moštvu dal nov zagon, ki ga v tem trenutku potrebuje. Mislim, da bo iz vsakega posameznika znal izvleči le najboljše, kar je potrjeval na klopi hrvaškega prvoligaša Gorice. V večurnih pogovorih je pokazal tudi poznavanje mariborske specifike, kar ni presenečenje ob spoznanju, da je igral v Sloveniji in tukaj opravil tudi strokovno prakso med šolanjem za Uefa Pro licenco,« je izbor pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

»Zelo sem vesel in počaščen, zahvala športnemu direktorju Oliverju Bogatinovu, zahvala klubu za zaupanje. To je zame velik korak naprej v kratki trenerski karieri, po odlično opravljeni nalogi z moštvom Gorice sem želel ta izziv, da se borim za trofeje in prihajam v klub, ki mu je osvajanje trofej v navadi. Maribor je najboljši klub v Sloveniji, ne zaradi statusa branilca naslova, ampak dolge zgodovine uspehov. Dobro vem, kam prihajam in kakšna so pričakovanja. Maribor je klub z največ navijači v Sloveniji, ni lahko igrati ali biti trener takšnega moštva, a to je pritisk, s katerim se znam soočiti. Če tega ne moreš sprejeti, se ne moreš ukvarjati z nogometom,« je ob predstavitvi dejal Sergej Jakirović, ki ne bo potreboval daljšega časa za prilagajanje.

»Moštvo dobro poznam. Spremljam slovenski nogomet, dvakrat smo z Gorico igrali tudi pripravljalne tekme med reprezentančnim premorom proti Mariboru. Zavedam se, da ne bo lahko zamenjati Darka Milaniča na klopi, letvica je visoko postavljena. Prihajam v specifični situaciji, ko lahko imajo igralci le individualne treninge in smo vsi skupaj odvisni od ukrepov pristojnih organov, kako naprej z nogometom. Druga plat tega prisilnega premora pa je spoznanje, da so igralci veliko časa izven igrišč, tako da lahko po tem vmesnem obobju pridejo nazaj lačni nogometa in z veliko željo po novem dokazovanju. Upam, da bodo podobno kot na Hrvaškem tudi v Sloveniji kmalu dovoljeni skupinski treningi, da se hitro privadimo na novo skupno obdobje, spoznamo med seboj in pripravimo, da storimo vse za uspešen zaključek sezone.«
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3