Članek
Potrditev novice, ki smo jo z nestrpnostjo pričakovali in dober obet za nadaljevanje sezone
ZNOVA SO DOVOLJENI TRENINGI
Nazaj v Ljudski vrt predvidoma od petka, sprva v manjših skupinah
Foto: Grega Wernig
Prelomnica: čas je za vrnitev na igrišče! Novica, ki smo jo z nestrpnostjo pričakovali, je potrjena s strani vlade Republike Slovenije. Sprejet je odlok o začasnih pogojih za izvajanje aktivnosti na področju vrhunskega oz. tekmovalnega športa.

Začetek treningov je hkrati napoved možnosti z dobrim obetom za nadaljevanje in zaključek sezone PLTS 2019/20 v predvidenem roku. Več o tekmovalnih zadevah v prihodnjih dneh, zdaj je najbolj pomembno, da po dolgih tednih individualne vadbe, le ob teku in opravljanju vaj za moč, brez stika z žogo, pomeni rahljanje ukrepov na državnem nivoju temelj za ponovni zagon nogometa. Kot kažejo primeri iz nekaterih držav, kjer se je vadba začela že pred časom, bo sprva potekala v manjših skupinah. Ob upoštevanju vseh navodil in zdravstvenih kriterijev bomo tudi mi poskrbeli za vzpostavitev ter zagotovitev pogojev za delo.

»Izredno smo veseli, da prihaja do sproščanja ukrepov. Zavedamo se, da je zdravje na prvem mestu, zato bomo dosledno sledili priporočilom ob zahtevanem protokolu izvajanja treningov. Dobro smo pripravljeni na delo ob omejitvah, saj smo že komaj čakali ta trenutek, da lahko začnemo s treningi. Trener Sergej Jakirović je že od prejšnjega četrtka v Mariboru, s četrtkom se mu izteče sedemdnevni rok samoizolacije, tako da vse poteka po naših bolj lahko rečemo upanjih kot načrtih. V četrtek bomo tako najprej z novim trenerjem pripravili delovni načrt, porazdelitev igralcev po skupinah, s petkom pa obstaja že velika verjetnost, da se bomo spet zbrali in vrnili k osnovam nogometne igre. Seveda, ob upoštevanju vseh navodil pristojnih organov. Bo pa v vsakem primeru poseben občutek, ko bodo fantje po tako dolgem premoru stopili na nogometno igrišče,« je stališče NK Maribor predstavil športni direktor Oliver Bogatinov.
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3