Članek
Rene Mihelič o prilagajanju na razmere in dobrem ozračju ob ponovni vrnitvi na stadion
SKUPAJ JE VSE LAŽJE
"Pogrešali smo stik z žogo, druženje s soigralci"
Foto: Grega Wernig
Vrnitev nazaj na treninge. Čeprav v drugačni, prilagojeni obliki, a z veliko razlogi za zadovoljstvo. Po dolgem obdobju negotovosti je začetek aktivnosti tisto, kar smo vsi skupaj nestrpno čakali.

“Nekaj zadev sem že prestal med kariero, česa podobnega pa še nisem doživel. Prihod v zaščitnih maskah na stadion, merjenje temperature, razkužila, ohranjanje razdalje eden do drugega. Za vse je to novost, toda človek se prilagodi tudi na takšne razmere. Kot smo rekli, na prvem mestu je varnost, skrb za zdravje. Poskrbeti moramo zase, za naše domače, da ostanejo spodbudne številke s čim manj okužbami po državi. Upoštevamo vsa navodila in storili bomo vse, da ostanemo zdravi. Ob tem pa, da se pripravimo na nadaljevanje sezone,” o trenutni situaciji Rene Mihelič, ko je ne glede na omejitve veliko bolj prijetno priti na stadion kot pa trenirati sam.

“Vsak dan bo lažje, že na prvem treningu ni bilo težav, čeprav je bilo vse skupaj nekoliko nenavadno. V klubu so nam omogočili ustrezne pogoje za vadbo, nas še enkrat opomnili, naj bomo odgovorni. Oddelaš svoje po najboljših močeh, greš domov, nadaljuješ izolacijo in se v družinskem krogu pripraviš na naslednjo aktivnost, ostaja naše pravilo v teh dneh. Najbolj pomembno je, da se je začelo. Vmes ni bilo lahko čakati, kdaj bodo dovoljeni skupni treningi. Najtežje je bilo zaradi te negotovosti, kdaj bi sploh lahko začeli, pogrešali smo stik z žogo, druženje s soigralci. Imeli smo dobre individualne treninge, izpolnjevali program in zdaj lahko na dobrih temeljih nadaljujemo.”

Ob ponovnem vračanju nogometnih občutkov prinaša dodaten motiv tudi dokazovanje novemu trenerju. Vijol’čni načrt je jasen, pripraviti se idealno na zaključek sezone, zaenkrat predviden po nekaj tednih vadbe.
“Tako kot smo z nestrpnostjo čakali to vrnitev na stadion, bomo zdaj na nadaljnji razplet dogodkov. Veseli smo, da smo skupaj. To je naše delo, ki ga imamo najraje, Res je drugače zaradi razdalje, ki jo moramo ohranjati, zaradi vseh priporočil, toda opazno je zelo dobro ozračje na treningih. Spoznavamo se s trenerjem, vsak delovni dan bo koristen in pomemben. Upamo, da se bo po uspešno oddelanih pripravah prvenstvo nadaljevalo in da bomo šli z novo energijo novim zmagam naproti.”5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3