Članek
Trenerjevi prvi dnevi spoznavanja z moštvom pozitivni tudi v specifičnih okoliščinah
NAPREJ NA DOBRIH TEMELJIH
"Zadovoljni smo z rezultati testiranj, ki smo jih opravili"
Foto: Grega Wernig
Pogovarjali smo se po prvem treningu, z uvodnimi vtisi. Zdaj je za trenerjem že uvodnih pet delovnih dni v Ljudskem vrtu in več določenih spoznanj. O delovanju vijol’čnega ustroja in o moštvu.

“Zelo sem zadovoljen, fantje so z najvišjo stopnjo resnosti pristopili k obveznostim. Čeprav vmes skoraj dva meseca niso bili skupaj, je opazno, da so v celoti izpolnili individualni program. Zadovoljni smo z rezultati testiranj, ki smo jih opravili. Temelji so dobri in na teh lahko gradimo za naprej. Zaenkrat vse poteka po načrtih, želim si, da se bi tako nadaljevalo,” Sergej Jakirović o svojem prvem poglavju in uspešnem prilagajanju na obdobje, ko se ponovno začenjajo nogometne aktivnosti.

Trenutno je treba nekaj več časa nameniti tudi logistiki, organizacijskemu delu priprave delovnega načrta, toda energija vseh udeležencev ob vnitvi na igrišče premaguje vse ovire.
“To obdobje je specifično, a smo se prilagodili. V vseh pogledih. Fantje so razdeljeni v štiri skupine, dovolj je možnosti, da se pripravijo raznovrstni treningi. Z načinom priprave smo pozorni, da delo ne postane monotono in se trudimo, da bo za igralce zanimivo, za nas kot trenerje pa koristno ter doseže namen z dovolj uporabnimi spoznanji. Delamo na tehniki, saj je bilo takoj opazno, da so fantje med premorom najbolj pogrešali žogo. Je pa izvedljivo tudi ob omejitvah dodati določene taktične zadeve, ki jih bodo potrebovali v poznejši fazi.”

Kako naprej, še ni znano. Med uvodnim delom vadbe čakamo na nadaljnja navodila in ostajamo optimisti, da bo to, kar počnemo zdaj, podlaga za nadaljevanje sezone.
“Z zanimanjem pričakujemo naslednjo informacijo, kdaj bomo lahko trenirali kot moštvo. Verjamem, da bo tudi to prišlo hitro na vrsto, kot sem optimist tudi glede nadaljevanja prvenstva. Spremljamo vsakodnevno novice o dogajanju okoli nas, ta konec tedna se že začenja tekmovanje v Nemčiji, potrjeni so datumi na Hrvaškem, Madžarskem, Češkem, v Avstriji... Upam, da bo kmalu odobritev tudi v Sloveniji. Tudi rekreativci ne morejo dolgo brez teka ali svojih aktivnosti, kaj šele profesionalni športniki, zato resnično upam, da bodo tudi naslednji ukrepi šli v pozitivno smer. Seveda, ob upoštevanju vseh priporočil pristojnih organov z naše strani, kar nam je že sedaj osnovno pravilo.”32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
65
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Tabor Sežana
37
Domžale
36
Triglav
31
Rudar
10