Članek
Aleks Pihler o prvem tednu po vrnitvi na treninge in postavljanju novih temeljev
KO BO ŠLO ZARES, SO CILJI JASNI
"Lažje je trenirati v večji skupini kot vsak zase"
Foto: Grega Wernig
Od petka do petka. Oddelan je prvi, še vedno prilagojen teden treningov v Ljudskem vrtu po rahljanju ukrepov. Ne še tistih povsem nogometnih, samo v manjših skupinah, a že dovolj, da lahko govorimo o prijetnih občutkih.

“Z eno besedo – super. Pri vseh je bilo močno opazno, da smo komaj čakali, da se vrnemo na igrišče. Po vmesnem obdobju samostojne vadbe smo ta teden postopoma stopnjevali obremenitve in se pripravili na to, kar nas čaka v nadaljevanju,” opisuje ponoven zagon Aleks Pihler.

Na nek način se je začelo novo pripravljalno obdobje, Ob vrnitvi v Ljudski vrt so se igralci srečali z drugačnim režimom, v skladu s priporočili pristojnih organov in ob upoštevanju različnih omejitev, a tudi z novim trenerjem.
“Prvi vtis je odličen. Ne samo glede glavnega trenerja Sergeja Jakirovića, ampak celotnega strokovnega štaba. Uvodni dnevi so pomenili privajanje v različnih pogledih, a ves čas v delovnem ritmu. Poudarek je bil na preventivi pred poškodbami in stopnjevanju naporov, saj smo bili dolgo časa odvisni zgolj od individualnih treningov doma. Program smo izpolnili, vendar je jasno, da je lažje trenirati v večji skupini kot vsak zase. Aktivnosti so bile ustrezno odmerjene, začetna faza je za nami in upamo, da bo šlo naprej po željah.”

Kako naprej, še čakamo. Nadgradnja sledi po uradni potrditvi o naslednji fazi trenažnega procesa, ki dovoljuje dodatno kontaktno igro. Potem pa bi lahko dočakali tudi začetek tekmovanja, predvidoma v začetku junija.
“Zadeve gredo v dobro smer, vsi si res želimo, da je najbolj neprijetno obdobje mimo in da bi se življenje čim prej vrnilo v normalno stanje. S tem pa bodo vzpostavljeni tudi pogoji za zagon nogometa. Za nas dileme nikdar ni bilo. Brez tekem profesionalni šport nima smisla, zato si zelo želimo, da se prvenstvo nadaljuje. Ko se znova začne tekmovanje, pa ni treba posebej izpostavljati, kakšni so naši načrti. Jasno je, da ciljamo na vrh. Do konca bo še 11 krogov, zaostanek ni nedosegljiv in verjamem, da nas čaka zanimiv finiš sezone, v katerem je vse mogoče.”
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3