Članek
Končno spet skupaj: od ponedeljka v Ljudskem vrtu tudi moštveni treningi z dovoljeno kontaktno igro
NOVI UKREPI ZA NOVO ENERGIJO
Po 66. dneh na igrišče kot ekipa
Foto: Grega Wernig
Približujemo se običajnemu ritmu, vsakdanjika v življenju in tudi v nogometu. Z začetkom novega tedna vstopamo v novo obdobje, po več kot dveh mesecih spet lahko gre moštvo na trening v polni zasedbi. Še vedno seveda ob upoštevanju navodil zdravniške stroke in v prilagojenih razmerah (epidemiološki ukrepi pred prihodom na stadion, razkuževanje prostorov in rekvizitov, prepoved uporabe slačilnic), ne bo pa se več treba izogibati kontaktom med vadbo. Trening bo spet postal - nogometni trening.

“Končno! Zato smo tudi šli na igrišče v tako dobrem razpoloženju, ob tem so fantje imeli vmes prosto nedeljo za osvežitev po uvodnih aktivnostih. Vse, kar smo doslej opravili, je bilo res dobro. Zdaj je pomembno za nadgradnjo, da lahko začnemo tudi s kontaktnimi treningi in da nadaljujemo po predvidenem načrtu,” je z zadovoljstvom sproščanje vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa sprejel Sergej Jakirović.

Odgovorno in vestno smo spoštovali vsa priporočila od prvega dne, podobno velja tudi v prihodnje. Za trenerja pa pri organizaciji nadaljnjega dela naslednja faza pomeni tudi možnost za stopnjevanje delovnega ritma.
“V tem tednu bomo zagotovo dvignili intenzivnost. Sprva smo ostali previdnejši pri odmerjanju naporov, čeprav so bili rezultati testiranja telesne pripravljenosti ob skupnem zboru pozitivni. Videli smo, da so temelji dobri in da lahko nadaljujemo s stopnjevanjem ritma. Vse počnemo z namenom, da bomo na pravem nivoju že za prvo uradno tekmo in da čim prej ujamemo ekipe, ki so na lestvici pred nami.”

Kaj je pokazalo prvih 10 dni skupnega dela?
“Potrditev mojih prejšnjih spoznanj. Delovna etika, odnos do treningov, profesionalizem moštva je na najvišjem nivoju. V strokovnem štabu smo igralcem že ob prvem skupnem dnevu predstavili svoje zahteve in poudarili, da je teren edino merilo. Če si pravi, boš napredoval. Če boš skušal ‘preskakovati’ obveznosti na treningih, boš imel težave. Žoga vedno vrne tisto, kar ji daš. Toda v tem pogledu ni bojazni ali pomislekov, fantje sprejemajo naše zahteve. Res sem optimist in komaj čakam, da se začne tudi zares,” poudarja Sergej Jakirović, ki je za ustrezno pripravo v načrt do nadaljevanja sezone vpisal tudi 3 pripravljalne tekme.
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Olimpija
8
Domžale
7
Bravo
7
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3