Članek
Rudi Požeg Vancaš o vijol'čnem utripu ob potrditvi nadaljevanja sezone
DATUM ZA DODATEN MOTIV
Foto: Grega Wernig
Vsak dan smo bližje. Po vrnitvi ekipnih treningov, ko so spet dovoljeni tudi telesni stiki, smo dobili še termin za igranje prve uradne tekme po dolgem, prisilnem premoru.

“Zdaj bo marsikaj lažje, predvsem glede organizacije dela na treningih in ‘tempiranja’ forme za strokovno vodstvo. Ko veš, da je določen datum nadaljevanja sezone po vmesni negotovosti, dobiš kot igralec le še dodatno motivacijo. Za vse skupaj pa to pomeni velik izziv ob ponujeni priložnosti, da lahko v končnici sezone popravimo vtis,” pravi Rudi Požeg Vancaš po informaciji vodstva tekmovanja, da se PLTS nadaljuje v prvem junijskem vikendu. Za nas v nedeljo, 7.6. Ob 20:30. Z gostovanjem v Domžalah.

Še vedno pa velja dosedanji režim treningov, z upoštevanjem priporočil pristojnih organov.
“Na začetku je bilo nekoliko nenavadno, ko smo prihajali na stadion v maskah in nismo smeli v slačilnico. Zdaj smo se že privadili na protokol in vse, kar sodi zraven. Velik korak naprej je pomenilo že prvo obdobje, ko smo spet občutili žogo in igrišče po skupinah. S posebnim zadovoljstvom pa smo dočakali ta trenutek, ko spet lahko vadimo skupaj. Vrnili smo se s posebnim veseljem, saj se dolgo nismo videli in smo vmes ohranjali komunikacijo samo na daljavo, s pomočjo telefonov. Takšnega premora res še nismo imeli. Ves čas smo trenirali, vendar negotovost ni bila prijetna. Toda težko obdobje je za celotno državo, povsod po svetu in morali smo se prilagoditi. Vsi skupaj pa vidimo, da se življenje vrača v ustaljene tirnice, odpirajo se lokali in trgovine, različni ukrepi se rahljajo, tako da gre v pozitvno smer tudi zagon nogometa.”

Ko bo spet šlo zares, se začenja nova vijol’čna zgodba. Kako se je ekipa odzvala na sodelovanje z novim trenerjem?
“Odgovorili bomo na igrišču. Prisotna je neka nova energija, kar je razumljivo, ko pride nov trener. Začeli smo znova, z enakim izhodiščem, ko se vsak igralec ob medsebojnem spoznavanju želi dokazati trenerju. Ozračje je super, vzpostavili smo dober odnos, ob delu po manjših skupinah in z velikim zanimanjem čakamo na vrnitev na igrišče. Potrebujemo še nekaj časa, da se pripravimo, vmes odigramo tudi pripravljalne tekme. Zdaj je najbolj pomembno, da se tekmovanje tudi uradno nadaljuje in da bomo imeli priložnost, da v finišu sezone pokažemo naš pravi obraz.”
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Olimpija
8
Domžale
7
Bravo
7
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3