Članek
Prva tekma po izbruhu pandemije koronavirusa
MARIBOR - NAFTA 3:1
Foto: Grega Wernig
23.5.2020 Ljudski vrt, pripravljalna tekma, brez gledalcev.

NK MARIBOR: Pirić (61' Handanović), Klinar (61' Mutavčić), Mitrović (61' Rajčević), Uskoković (61' Koblar), Viler (61' Kolmanič), Vrhovec (61' Dervišević), Cretu (61' Pihler), Kotnik (46' Mihelič, 91' Felipe Santos), Bajde (46' Mešanović, 91' Žugelj), Kronaveter (46' Maher, 91' Tavares), Zahović (46' Mulahusejnović, 91' Vipotnik). Klop: Handanović, Mutavčić, Rajčević, Koblar, Kolmanič, Dervišević, Pihler, Mihelič, Mešanović, Mulahusejnović, Maher, Žugelj, Felipe Santos, Tavares, Vipotnik. Trener: Sergej Jakirović.

NAFTA 1903: Raduha, Gergenyi, R. Pirtovšek, Živko, Paku, Leuštek, Rebernik, Bizjak, Novinič, Vinko, Ploj. Igrali so še: Galoši, Zagorec, Gjorgyi, Magdič, Vegh, Maleševič, Šeruga, T. Pirtovšek, Poszgai, Fekete, Bolla, Drk, Molnar, Meshack. Trener: Dejan Dončić.

Strelci: 0:1 Ploj (14), 1:1 Cretu (61), 2:1 Maher (65), 3:1 Felipe Santos (107)

Končno! Po neprijetnem obdobju za vse po državi in povsod po svetu se nogomet vrača nazaj, po 77. dneh spet tekma. Za uvod v nadaljevanje sezone prvi izmed treh zaporednih testov v Ljudskem vrtu, ob upoštevanju vseh navodil NJIZ in NZS seveda brez prisotnosti gledalcev. Ob svoji premieri na vijol’čni klopi ima Sergej Jakirović za nastop predvidenih 27 kandidatov, 25 igralcev in 2 vratarja. Manjkajo Milec, ki se vrača po poškodbi in se bo priključil moštvu v prihodnjem tednu, Peričić, ki je zadnje dni moral vaditi po individualnem programu, zaradi bolečin v zadnji stegenski mišici pa preventivno manjka Požeg Vancaš. Začetek dvoboja z drugoligašem iz Lendave, ki se pripravlja na polfinale pokalnega tekmovanja, ob 11. uri.

Potek tekme
1’ pa smo začeli, dogovorjen je igralni čas 120 minut
8' prvi poskus, Kotnik z 20m, žoga mimo desne vratnice
10' znova do zaključka Kotnik, tokrat po preigravanju v kazenskem prostoru čez prečko

0:1 Ploj (14)
Vodstvo gostov. Po hitri akciji predložek z desne strani, podal je Bizjak, strelec Ploj. Z glavo je preusmeril žogo v mrežo.

23' znova poskus Ploja, tokrat nenatančno
36' prosti strel s kratko podajo Kronavetra po tleh na rob kazenskega prostora, Cretu čez prečko
39' z 18m Bizjak, žoga ob levi vratnici
45' po 45. minutah igre petminutni premor
46' opravljene so 4 menjave: Zahović - Mulahusejnović, Kronaveter - Maher, Kotnik - Mešanović, Bajde - Mihelič
47' vratnica preprečila izenačenje... Predložek Klinarja, poskus Mulahusejnovića, uspel je preusmeriti žogo, a ne v mrežo, zadel je okvir vrat
55' Mihelič je ciljal z roba kazenskega prostora, žoga ob levi vratnici

1:1 CRETU (61)
Izenačenje po naj akciji doslej: Viler z atraktivnim preigravanjem in predložkom v sredino, Cretu pa z natančnim zaključkom z glavo.

61' po načrtu na polovici igralnega časa naslednjih 7 menjav, v igro Handanović, Mutavčić, Rajčević, Koblar, Kolmanič, Dervišević in Pihler

2:1 MAHER (65)
Z novo energijo do preobrata. Maher kot začetnik akcije s podajo do Mulahusejnovića, ki je spravil žogo do Mešanovića, po njegovem prodoru do žoge Maher in učinkovit zaključek 18-letnika z udarcem ob vratnici za vodstvo.

84' Maher znova do zaključka, tokrat nenatančno z razdalje
90' znova dogovorjena prekinitev s 5-minutnim premorom
91' za zadnje pol ure igre še 4 menjave: priložnost bodo dobili Tavares, Felipe Santos, Žugelj in Vipotnik
95' Felipe Santos po prodoru do udarca, nenatančno
106' Santos in Tavares sta kombinirala, do zaključka Tavares, ob vratnici

3:1 FELIPE SANTOS (107)
Znova sta sodelovala Tavares in Santos, po dvojni podaji kapetan s podajo po tleh, Santos pa z natančnim zaključkom za povišanje vodstva.

117' po dolgem času poskus gostov, spreten poskus Poszgaija, Handanović z uspešnim posredovanjem

KONEC TEKME5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Olimpija
8
Domžale
7
Bravo
7
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3