Članek
Kakšna spoznanja je prinesla vrnitev na igrišče, kaj je videl trener na premieri?
PRED NAMI JE ŠE PRECEJ DELA
Foto: Grega Wernig
Začetek novega vijol’čnega obobja. Če se zgodovina ponavlja, o čemer smo se že pogosto prepričali, je obet dober. V nekih drugih časih, pred razprodanim Ljudskim vrtom, ob otvoritvi prenovljenega stadiona, je bila na drugi strani prav tako Nafta, povedla z 1:0, končalo pa se je 3:1... Tokrat znova s preobratom od 0:1 do 3:1, vendar v povsem spremenjenih okoliščinah kot pred dvanajstimi leti. Brez gledalcev, ob številnih omejitvah in ob preverjanju, kakšne posledice je imel 77-dnevni tekmovalni premor.

“Led je prebit. Videlo se je, da dolgo ni bilo tekme, fantje so potrebovali nekaj časa, da ujamejo ritem, vmes tudi sapo. V tem dvoboju sem želel predvsem nameniti minutažo vsem igralcem, ki trenirajo z nami. Zato smo odigrali 120 minut. Pokazalo se je precej dobrih, a tudi slabših zadev. Nekatere napake, ki se ponavljajo, bo treba popraviti. Fantje se še bodo morali privaditi na nekatere moje zahteve, toda prva spoznanja so zadovoljiva. Pomembno je, da se nihče ni poškodoval. Uspeli smo zmagati, doseči tri zadetke, ob tem pa si pripraviti še nekaj priložnosti,” je ob ponovnem zagonu nogometa in osebni premieri na vijol’čni klopi izpostavil Sergej Jakirović, ki je v zapisnik uvrstil 26 igralcev.

Ker še vadita po individualnem programu, sta manjkala Milec in Peričić, v zadnjem trenutku je premor dobil tudi Požeg Vancaš.
“Rudi je začutil bolečine v zadnji stegenski mišici. Če bi šlo za prvenstveno tekmo, bi igral. Ni pa treba tvegati, imamo dovolj igralcev. Boljše je, da preskoči tekmo in kakšen trening ter da bo nared za prvenstvo.”

Kako naprej do faze, ko bo spet šlo zares?
“Po dnevu premora sledi v ponedeljek regeneracijski trening, v torek taktični, v sredo naslednja tekma proti Kopru. Tokrat že v drugačni obliki, vsi ne bodo igrali. Izbrali bomo 15 igralcev, načrt bo podoben kot v prvenstvu, ko bo dovoljenih pet menjav. Kdo bo igral, bo odvisno tudi od tega, kako je kdo prestal napor te uvodne preizkušnje. Proti Bravu bodo nato dobili priložnosti drugi igralci in vstopili bomo v zaključni del priprav. Treba bo popraviti te slabše zadeve, ki smo jih videli med igro, to pa je mogoče samo s treningom. Čaka nas še dovolj dela do začetka sezone.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
65
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Tabor Sežana
37
Domžale
36
Triglav
31
Rudar
10