Članek
Amir Dervišević o vračanju tekmovalnih občutkov
NADOKNADITI ZAOSTANEK
"Opazno je, da je za nami dolg premor"
Foto: Grega Wernig
Kako je bilo spet igrati po 77. dneh? Amir Dervišević o vračanju tekmovalnih občutkov in 120-minutnem testu z Nafto v Ljudskem vrtu.

“Veseli smo, da smo se vrnili. Žal še brez navijačev, kar bo zdaj nova situacija, s katero se moramo sprijazniti, je pa bila tekma dobrodošla v različnih pogledih. Dobro se je izšlo, zmagali smo, a je opazno, da je za nami dolg premor in zadeve med igro, razumljivo, še niso bile na želenem nivoju.”

Takšnega premora še ni bilo, sobotna preizkušnja je pomenila novo realnost.
“Treba se je prilagoditi. Čeprav smo trenirali vmes sami in potem po skupinah, dobro vemo, kaj pomeni, ko si tako dolgo brez stika z žogo. Nekoliko smo se ‘lovili’, potrebovali bomo čas, da povrnemo občutke. Zdaj že nekaj dni treniramo skupaj in delamo s popolno osredotočenostjo na tem, da nadoknadimo zaostanek. Čaka nas dokazovanje na treningih, zdaj tudi na tekmah, da dočakamo začetek prvenstva v najboljšem stanju, kot bo mogoče glede na trenutno situacijo.”

Prvi od treh testov je bil uvajalni, z daljšim igralnim časom. Zdaj sledi naslednja faza priprav, da se približamo ustrezni podobi za gostovanje v Domžalah (7.6.).
“Hitro bo minilo, še 2 pripravljalni tekmi sta pred nami, v sredo Koper, v soboto Bravo. Trener nam bo odmeril minute, s predvidenim načrtom, koliko bo kdo igral. Kot smo v Mariboru že dobro vajeni, štejejo predvsem zmage. Zato je bilo pomembno, da smo s prvo tekmo ob igralnih takoj začeli vračati tudi zmagovite občutke. Ko bo šlo zares, pa so naši jasni cilji znani. Na polno in v lov na vzpon po lestvici!”32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
65
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Tabor Sežana
37
Domžale
36
Triglav
31
Rudar
10