Članek
Naslednja tekma v sredo, ob 18. uri: Maribor – Koper
LAHKO SMO ŠE AGRESIVNEJŠI
Martin Milec po poškodbi znova na puno!
Foto: Grega Wernig
Gremo naprej, v sredo že test. št. 2. Po uvodni “uvajalni” tekmi naslednji korak k oblikovanju podobe za nadaljevanje oz. ponovni začetek prvenstva. V sredo znova v Ljudskem vrtu. Dvoboj z novim prvoligašem iz Kopra, z začetkom ob 18. uri.

“Prva tekma nam je prinesla določene informacije, pozitivne, a tudi tiste, ki jih nismo želeli dobiti in jih bomo morali popraviti. Upam, da bo napredek pri nekaterih zahtevah opazen že proti Kopru. Predvsem v fazi obrambe, saj v napadu si bomo zagotovo ustvarili ustrezno število priložnosti. Največ nam pomeni, da lahko spet igramo in se počasi, vendar vztrajno vračamo v nogometno življenje. To je trenutno v ospredju, ob spoznanju, da skušamo prestati to obdobje, kolikor je mogoče brez večjih težav s poškodbami. Lahko smo še agresivnejši, o tem ni dvoma, a vseh korakov naprej ne gre pričakovati čez noč. Ne smemo pozabiti, da so igralci dolgo brez tekem, dvomesečnega premora pred tem niso nikdar imeli. Toda pomembno je, da spoštujejo dogovor, sledijo skupnemu cilju in verjamem, da smo na dobri poti,” Sergej Jakirović o vijol’čnem načrtu za naslednjo preizkušnjo.

“Predvideno je, da odigrata 2 enajsterici po 45 minut. Ne bodo pa igrali vsi, saj se že bližamo začetku prvenstva. Požeg Vancaš in Peričić sta se znova pridružila moštvu, z večjo obremenitvijo spet vadi tudi Milec, ki bo morda dobil priložnost v končnici tekme, da spet občuti igro. Zaradi vmesnega daljšega premora zaradi poškodbe pa moramo biti z njim še previdni.”

Tekma bo po navodilih in priporočilih pristojnih organov znova za zaprtimi vrati, brez prisotnosti gledalcev. Bo pa omogočen spletni prenos na nkmaribor.com.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
65
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Tabor Sežana
37
Domžale
36
Triglav
31
Rudar
10