Članek
Z aktivnostmi smo ponovno začeli tudi v nogometni šoli, po trenutnem načrtu do 19. junija
NAZAJ NA IGRIŠČE TUDI VIJOL'ČNI UPI
Foto: Grega Wernig
Med številnimi koraki k vračanju življenja v nekdanje tirnice, obenem pa tudi ponovnem zagonu športa, je naslednji povezan z mlajšimi selekcijami. Z aktivnostmi smo v tem tednu ponovno začeli tudi v nogometni šoli NK Maribor.

“Nismo še zagnali nogometnega vrtca in projekta ONŠ, vse preostale selekcije pa so znova na igrišču. Za mladince in kadete velja enak protokol kot ob ponovnem zagonu članskega nogometa, z doslednim izpolnjevanjem vseh priporočil pristojnih organov. Pri najmlajših selekcijah pa so pravila usklajena s starši, ravnamo kot v osnovnih šolah in ob navodilih NJIZ ter NZS. Ne uporabljamo slačilnic, zbor ekip je ob robu igrišča, ob upoštevanju razdalj in vseh zahtev,” pojasnjuje Sebastijan Harc, direktor nogometne šole NK Maribor.

“Opazno je zadovoljstvo pri fantih, da je znova čas za nogomet. U14, U15, U17 in U19 kot najstarejše selekcije so imele vmes temeljit individualni program, pripravljen s strani glavnega in kondicijskega trenerja, po katerem so potekali treningi po prekinitvi skupnih aktivnosti. Vmes so bili v stiku s pomočjo različnih aplikacij, se pogovorili o različnih zadevah. Opravili pa so tudi ogromno teoretičnega dela, z analizami tekem do premora, kar je bil vmes dodatek k dejavnostim. Selekcije od U10 do U13 so imele vmes nekoliko prilagojen režim, za najmlajše pa je veljalo priporočilo, da so čim več z žogo. Razumljivo pa je zdaj povsem drugače, ko spet lahko potekajo skupni treningi.”

Tekmovalni del mladinskega nogometa je bil po odločitvi vodstva Nogometne zveze Slovenije prekinjen. Za vijol’čne upe to pomeni, da selekcije U-19, U-17 in U-15 ne bodo imele priložnosti zaključiti boja za ligaške točke in vrh lestvice. Delovni načrt se tako po besedah direktorja NŠ usmerja k sezoni 2020/21: “Tekmovanja so prekinjena, rezultati se ne upoštevajo. Prvakov v posameznih ligah ne bo, izbran bo le slovenski predstavnik v UEFA Youth League. Tako so zdaj uvodne skupne aktivnosti načrtovane do 19.6. Vmes se bomo morali prilagajati tudi gradbišču, saj se bodo kmalu začela dela na obnovi zahodne tribune Ljudskega vrta, kjer imamo sedež nogometne šole. Ko bodo znane smernice za naprej, z informacijami glede terminov začetka nove sezone, pa bo izdelan celoten načrt novega pripravljalnega obdobja.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
65
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Tabor Sežana
37
Domžale
36
Triglav
31
Rudar
10