Članek
S trenerjem o spoznanjih dvoboja s Koprom
OB VEČJI SVEŽINI DO BOLJŠE PODOBE
Rok Maher: koristne minute
Foto: Grega Wernig
Na drugi zaporedni preizkušnji v Ljudskem vrtu znova štirje zadetki, tokrat dva v vsaki mreži. Katera spoznanja je dvoboj s Koprom prinesel trenerju?

“Da nas čaka še precej dela. V nekaterih zadevah nam manjka energije, odločnosti v dvobojih, agresivnosti, ob tem smo včasih nestrpni pri iskanju rešitev in preveč hitimo pri odločitvah. Zelo pa je bilo opazno, da so noge še težke, nakopičena je utrujenost po zadnjih dnevih visoke intenzivnosti. Moramo se osvežiti čim prej in bo tudi podoba na igrišču boljša,” Sergej Jakirović v oceni testa z novim prvoligašem.

“Tekma je bila zanimiva, Koprčani so se dobro postavili po robu, si pripravili nekaj obetavnih akcij. Predvsem v 1. polčasu. Mi smo prišli bolj do izraza v drugem, ekipa v nadaljevanju tekme je pokazala več energije in prizadevnosti. Tudi s stopnjo agresivnosti v dvobojih in lahko rečemo, da je rezultat kar realen glede na prikazano.”

Pridobitev sredine tekme: po daljšem premoru se je vrnil Martin Milec.
“Veseli spoznanje, da je spet z moštvom. Kot igralec, ki dobro razume nogomet, nam bo zagotovo v veliko pomoč. V naslednjih dneh bo namen, da nadoknadi zaostanek in dvigne pripravljenost. S treningi in tekmami bo prišel na ustrezen nivo.”

Nadaljevanje vijol’čnega programa: v četrtek regeneracijski trening, v petek že priprava na naslednji izziv in v soboto zadnjih 90 minut pred novo otvoritvijo spomladanskega dela sezone. Znova v Ljudskem vrtu, ob 18:00 proti moštvu Brava.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
65
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Tabor Sežana
37
Domžale
36
Triglav
31
Rudar
10