Članek
Gregor Bajde o trenutnem vijol’čnem utripu in zadnji preizkušnji pred nadaljevanjem prvenstva
POTRDITI, DA SMO NA DOBRI POTI
Foto: Grega Wernig
210 je odigranih, še zadnjh 90 minut. Za vračanje tekmovalnih občutkov in pripravo na trenutke, ko bo spet šlo zares.

“Po tem premoru je kar težko spet ujeti ritem. Tudi sam sem verjel, da bo šlo lažje, toda opazno je, da bomo potrebovali nekaj časa, da pridemo do želene podobe,” o trenutnem vijol’čnem utripu Gregor Bajde.

Prvi tekmi po več kot dveh mesecih sta še pokazali določene pomanjkljivosti, toda med postavljanjem novih temeljev je skupna ocena pozitivna.
“Na tekmi proti Kopru je boljši vtis pokvarila neučinkovitost, pripravili smo si nekaj priložnosti, ki so ostale neizkoriščene. Glede na vmesno dolgo obdobje individualnih treningov je zdaj pomembno, da ostanemo zdravi, se izognemo poškodbam in delamo naprej po načrtu. Treningi so natančno opredeljeni, hitro smo se ujeli z novim trenerjem. Moramo še sprejeti nekatere njegove zahteve, se prilagoditi, toda po dosedanjem delu verjamem, da smo na dobri poti.”

Tretji nasprotnik v seriji zaporednih preizkušenj pred nadaljevanjem prvenstva bo Bravo, potem pa sledi finiš z enajstimi krogi v zgoščenem ritmu.
“Pred nami je še zadnja tekma, ki jo želimo odigrati na želenem nivoju. Zavedamo se, da se moramo po višji intenzivnosti treningov v zadnjem obdobju osvežiti za boljšo igro, bi pa dobra predstava poskrbela, da gremo s pozitivnimi mislimi v prvenstvo. Čaka nas specifično nadaljevanje oz. zaključek sezone, s številnimi tekmami v kratkem času, imamo pa dovolj izkušenj, da se bomo znali soočiti tudi s takšno situacijo.”

Tudi zadnji test bo za zaprtimi vrati Ljudskega vrta, vendar z neposrednim spletnim prenosom na nkmaribor.com. Začetek ob 18. uri.32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
65
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Tabor Sežana
37
Domžale
36
Triglav
31
Rudar
10